Witam szanownych forumowiczów,
mam 3 radia w których występują takie oto problemy:
1.Radio Mercedes-Benz Classic
*potencjometr głosu czasami skacze ( do przodu - do tylu ) przy regulacji siły nagłośnienia
*czasem tylko występuje szum przy zwiększaniu siły głośności
- czy istnieje możliwość naprawy samemu ( mam na myśli tutaj środki oczyszczające w sprayu ) ?
2.Radio Becker GRAND PRIX CODE
Radio po podłączeniu do sieci 12V nie reaguje ( podświetlenie panela działa - radio podłączane jest zgodnie ze schematem + bezpiecznik jest sprawdzony )
3.Radio Becker AVUS CASSETTE CODE
Przycisk włączania ( EIN ) nie działa poprawnie ( przy wciśnięciu "EIN" powinien zaskoczyć i zostać w pozycji włączonej )
Radio uruchamia się, ale trzeba trzymać przycisk EIN by działało.
Wyświetlacz ma jedna kreska uszkodzona ( fale radiowe 108,00 - to ósemka jest na swojej prawej kancie ucięta )
Czy jest możliwość naprawienia przycisku ( lub ustawienia na stale EIN ) tak by radio odpalało automatycznie po uruchomieniu stacyjki ?
Wyświetlacz - czy jest to już proces nieodwracalny czy może jest jeszcze szansa na naprawę ?
Lub chętnie nawiąże kontakt z osoba która naprawia takie radia.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
mam 3 radia w których występują takie oto problemy:
1.Radio Mercedes-Benz Classic
*potencjometr głosu czasami skacze ( do przodu - do tylu ) przy regulacji siły nagłośnienia
*czasem tylko występuje szum przy zwiększaniu siły głośności
- czy istnieje możliwość naprawy samemu ( mam na myśli tutaj środki oczyszczające w sprayu ) ?
2.Radio Becker GRAND PRIX CODE
Radio po podłączeniu do sieci 12V nie reaguje ( podświetlenie panela działa - radio podłączane jest zgodnie ze schematem + bezpiecznik jest sprawdzony )
3.Radio Becker AVUS CASSETTE CODE
Przycisk włączania ( EIN ) nie działa poprawnie ( przy wciśnięciu "EIN" powinien zaskoczyć i zostać w pozycji włączonej )
Radio uruchamia się, ale trzeba trzymać przycisk EIN by działało.
Wyświetlacz ma jedna kreska uszkodzona ( fale radiowe 108,00 - to ósemka jest na swojej prawej kancie ucięta )
Czy jest możliwość naprawienia przycisku ( lub ustawienia na stale EIN ) tak by radio odpalało automatycznie po uruchomieniu stacyjki ?
Wyświetlacz - czy jest to już proces nieodwracalny czy może jest jeszcze szansa na naprawę ?
Lub chętnie nawiąże kontakt z osoba która naprawia takie radia.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam