logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kto używa jakiegoś miernika SPACETRONIC SP IPL07.... ?

Bazyl 31 Maj 2018 12:41 627 5
REKLAMA
  • #1 17250332
    Bazyl
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Nabyłem niedawno ten tester i nie podoba mi się działanie funkcji ZOOM (zbliżenie cyfrowe). Przy próbie powiększenia zwykłego obrazu z analogowej kamery SD aplikacja się zamyka. Czy to wada mojego egzemplarza, czy wszystkie mają take objawy?
  • REKLAMA
  • #2 17251475
    MariuszX49
    Poziom 21  
    Ocena: 82
    Mój działa poprawnie poszukaj aktualizacji kiedyś był link na forum i aktualizowałem swój egzemplarz i działa oby jak najdłużej... Jakość wykonania jak na sprzęt do pracy w terenie w mojej ocenie kiepska, używam paru sprzętów np. Riser Bond (reflektometr) tam już obudowa przewidziana do pracy w plenerze. Mój egzemplarz dostałdocięte szkło hartowane od tabletu i zaadoptowanego Tstak-a z DeWalta i dzięki temu jak spadnie z auta (co niejednokrotnie się zdarzyło) nic mu nie dolega.
  • REKLAMA
  • #3 17251945
    Bazyl
    Poziom 16  
    Z aktualizacją może być o tyle kłopot, że jest cała rodzina tych mierników i co chwile wychodzi "wyższy model". Mój ma np. H.265. Ne wiem czy wgrywając soft sprzed roku nie pozbawię się np. tej funkcji. Wolę nie ryzykować. Na razie ustalam źródło importu na Polskę i spróbuję od nich ściągnąć soft. Możliwe też, że jest po prostu uwalony i żadne softy nie pomogą... na szczęście jest na gwarancji;).

Co do delikatności, to faktycznie lichy sprzęt i średnio się nadaje do pracy w terenie Niestety sprzęt "markowy" o takich możliwościach prawie nie istnieje.
    Duże firmy albo rebrandują ten sam produkt i cenią sobie za to + 100%. Albo
    oferują solidny miernik, ale z połową funkcji. Albo nie ma IP, albo nie ma AHD, albo nie ma wejścia HDMI (wyjście jest mniej przydatne) a i tak ten sprzęt kosztuje 3 razy więcej od chińskiej zabawki. W tym przypadku taniej i praktyczniej jest zakupić bezfirmowca. Oczywiście należy go zakupić w polskiej dystrybucji z fakturami podatkami i gwarancjami bo zakup z Aliexpres może się zakończyć przykrą niespodzianka.
  • REKLAMA
  • #4 17253153
    MariuszX49
    Poziom 21  
    Ocena: 82
    Ja swój kupowałem tu: www.dmtrade.pl wydaje mi się że właśnie ta firma sprowadza te urządzenia.
  • REKLAMA
  • #5 17430428
    Bazyl
    Poziom 16  
    Sprawa się częściowo wyjaśniła. Otóż opisany problem występuje tylko, gdy włączymy polską wersję językową, po przełączeniu na angielską problem znika.
    DM Trade zapewnił mnie, że napisze do producenta i usuną ten mankament, ale na razie cisza...

Niestety po kilku miesiącach użytkowania zauważyłem, że zniknął mi program CableTracer czyli popularny "buzer" i żadne resety upgready i inne cuda nie mogą go przywrócić, a czasem się przydaje. Cóż będzie kolejna reklamacja...

Co ciekawe, dzwoniłem w tej sprawie do serwisu i powiedziano mi, że nie tylko nie mają obiecanej poprawki polskiego softu, ale też nie mają ORYGINALNEGO FIRMWARE wgrywanego przy twardym resecie. Jest to niepokojąca sytuacja, bo co, jeśli aplikacje zaczną mi znikać po gwarancji?
  • #6 17431988
    wexors
    Poziom 19  
    Ocena: 40
    MariuszX49 napisał:
    Ja swój kupowałem tu: www.dmtrade.pl wydaje mi się że właśnie ta firma sprowadza te urządzenia.

mylny trop.

Ja brałem z Delta-Opti co prawda wyższy model ale ten wasz również maja w ofercie tylko pod innym oznaczeniem.

Co do zooma to mój potrafi robić dokładnie tak samo.
REKLAMA