Kupiłem z Niemiec odtwarzacz Cambirdge D500SE i niestety paczka przyszła w takim sobie stanie. Jeden plastikowy element z napędu CD pękł, ale go skleiłem i myślałem, że będzie reszta ok. Okazuje się, że nie unosi się po zamknięciu tacki soczewka (laser świeci). Pomyślałem, że laser też się uszkodził i wymieniłem na drugi, ale po wymianie problem dalej pozostał. Jak docisnę mocno płytę to czasem załapie: zacznie kręcić silnikiem, soczewka się unosi góra/dół i wtedy gra. Przejrzałem kable, przejście taśmy, krańcówki i wszystko wygląda dobrze. Zauważyłem, że po zamknięciu tacki to soczewka przyciąga się, ale w dół i trzyma aż wyskoczy info o braku płycie. Chyba, że tak ma być tylko ten chiński laser do niczego i nie widzi płyty? Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyna, albo jak to naprawić? Chyba, że tak ma być tylko ten chiński laser do niczego i nie widzi płyty?
CD na 99% był przed wysyłką sprawny, bo sprzedający chciał odbiór osobisty, tylko ja go przekonałem na wysyłkę...
CD na 99% był przed wysyłką sprawny, bo sprzedający chciał odbiór osobisty, tylko ja go przekonałem na wysyłkę...