logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sterownik do tabletu graficznego Wacom Intuos S 2018 nie chce działać

Goryś7775 12 Cze 2018 11:39 11901 3
REKLAMA
  • #1 17271656
    Goryś7775
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam, otóż mam problem, kupiłem tablet graficzny marki Wacom dokładnie model Intuos Pen S wersja 2018 i po instalu najnowszego sterownika z ich strony i po restarcie komputera sterownik nie wykrywa urządzenia. Zmiana podłączenia portu usb na inny port nic nie dała, a nawet instalacja starszej wersji sterownika. Bez zainstalowanego sterownika wykrywa urządzenie jako nieznane, a po instalacji wyświetla komunikat, że urządzenie nie jest podłączone. Słyszałem, że wacom ze sterownikami nie jest najlepszy, ale chcę się dowiedzieć waszego zdania i rozwiązać problem, bo nie ukrywam też, że zależy mi na czasie. Z góry dziękuję :wink:
    Sterownik do tabletu graficznego Wacom Intuos S 2018 nie chce działać
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17271867
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2078
    Podeślij w załączniku aktualne sterowniki.
    Na jakim systemie operacyjnym windows instalujesz te sterowniki ?
    Pod jakie gniazdo USB podpinasz tablet USB 2.0 czy USB 3.0?
    Czasem po zainstalowaniu sterowników chcąc nie chcąc wymagane jest ponowne uruchomienie komputera.
    Inna opcja to instalacja sterowników bez podpisu cyfrowego.
  • REKLAMA
  • #3 17275964
    Goryś7775
    Poziom 6  
    Wersja sterownika to 6.3.30-2 (najnowsza) na Windowsa 7 , na USB 2.0 (od frontu jednostki).
    Komputer uruchamiałem ponownie wg. komunikatu który był wyświetlany po zainstalowaniu sterownika.
    A czy instalacja sterowników bez podpisu cyfrowego możliwa jest też na Win 7? Nie orientuję się akurat w tej opcji.
    Załączniki:
    • Sterownik do tabletu graficznego Wacom Intuos S 2018 nie chce działać 222.jpg (722.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sterownik do tabletu graficznego Wacom Intuos S 2018 nie chce działać 111.jpg (632.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • WacomTablet_6.3.30-2.exe (56.45 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 17278763
    Goryś7775
    Poziom 6  
    Należało zainstalować aktualizację w usłudze Windows update, po tym wcześniej zainstalowany sterownik po podłączeniu tabletu normalnie uruchomił i zarejestrował urządzenie.
REKLAMA