logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta graficzna chodzi na pełnych obrotach, ekran nie działa.

Mckmicku 14 Cze 2018 14:29 1083 4
REKLAMA
  • #1 17276016
    Mckmicku
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z jak mi się wydaję kartą graficzną (Giigabyte geforce gtx 760)
    Powiem wprost, porzy włączonym komputerze chciałem lekko przesunąć drucik z wentylatora przyczepionego do chłodzenia procesora lecz mi upadł po czym pewnie jakieś zwarcie i wszystko siadło. Karta graficzna po włączniu komputera()gdy jest podłączona do zasilacza) chodzi na full obrotach ekran nie startuje system też. Aktualnie jestem podłączony monitorem pod płytę główną, jest wszystko okej.
    Po podłączeniu karty w komputer znajomego reaguje tak samo. Nic nie działa a w strone ziemi dmucha tabuny powietrza. Spalona karta?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17276047
    iron64
    Poziom 41  
    Ocena: 312
    Spalona może nie, ale zwarciem ją załatwiłeś na amen. Naprawa raczej sensu nie ma.
  • REKLAMA
  • #3 17276064
    Mckmicku
    Poziom 2  
    Z płytą w takim razie wszystko ok, trzeba wymienić samą kartę i powinno być okej?
  • REKLAMA
  • #4 17276757
    iron64
    Poziom 41  
    Ocena: 312
    Na 99% tak.
  • #5 17333282
    Mckmicku
    Poziom 2  
    Po oddaniu karty do producenta okazuje się, że to przewody zasilające, więc gdyby ktoś miał podobny problem to mówię :) Koszt naprawy podany przez producenta 80zł*. Gdyby coś jeszcze było nie tak, poprawię odpowiedź.
REKLAMA