logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] OKI MC362 - MC362 - error 990

greg00 17 Cze 2018 00:10 12309 2
REKLAMA
  • #1 17280107
    greg00
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam.
    Mam problem z drukarką OKI MC362. W drukarce po włączeniu wyskakuje Error 990 i nic nie mogę zrobić więcej.
    Kupiłem drugą - nową, taką samą drukarkę (potrzebowałem i tak jeszcze jednej, a nie miałem czasu na naprawę w tamtym czasie), przekładałem całą kasetę z tonerami i bez zmian. Przełożyłem także pojemnik na zużyty toner, oraz jakiś element wymienny co się znajduje za kasetą z tonerami i nic nie pomogło. Wszystkie te części przekładałem do nowej drukarki i nowa drukarka pracuje bez problemów więc raczej można wykluczyć awarię tych podzespołów. Co może być przyczyną tego błędu? Dodam, że drukarka ma około dwa lata i wydrukowała około 15 000 stron, więc nie jest jakoś strasznie zużyta. Tonery były wymieniane kilka razy na gotowe zamienniki.
  • REKLAMA
  • #3 17415821
    greg00
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Kupiłem drugą taką samą drukarkę, przekładałem co się dało z zepsutej drukarki do nowej i wszystko działało, a jak wkładałem z nowej do zepsutej to cały czas ten sam problem był. Wyjąłem jakies stare czarne tonery z szafki i przy którymś w końcu błąd znikł i drukarka działa.
REKLAMA