logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 się resetuje w kółko

Niezniszczalny 19 Cze 2018 21:09 7275 7
REKLAMA
  • #1 17285463
    Niezniszczalny
    Poziom 7  
    Ocena: 6
    Witam ostatnio gdy chciałem wyłączyć komputer przypadkowo uruchomiłem go ponownie spieszyłem się dlatego przytrzymałem guzik i się wyłączył teraz próbuję go włączyć i gdy się kropeczki z windowsa Kręcą przez 0.5 sec wyskakuje błąd że musi się ponownie uruchomić i tak w kółko. Wyciągnąłem baterię z płyty głównej ale to samo wszedłem do biosu dałem na ustawienia domyślne i to samo ( podkręcałem procesor kiedyś ). Nawet z orginalnej płyty nie rusza. Jak mogę rozwiązać ten problem ?
  • REKLAMA
  • #2 17285574
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Uszkodzony system - tak bardzo w skrócie, jeśli masz dostęp do innego komputera pobierz Media Creation Tool, uruchom, wskaż pendrive, zainstaluj, włóż pendrive, uruchom komputer, wybierz naprawę systemu operacyjnego.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17285655
    rtj71
    Spec od komputerów
    No to włóż płytę jeśli masz i też uruchom naprawę.
  • REKLAMA
  • #5 17285686
    Niezniszczalny
    Poziom 7  
    Ocena: 6
    No jak pisałem wcześniej włożyłem płytę ustawiłem na bootowanie z niej. Kręciła się szybko coś ruszyło tylko się kropeczki zaczęły ruszać i to było " your pc ran into a problem and needs to restart " i znów w kółko się włączał.

Dodano po 1 [minuty]:

Chyba że coś źle robie jak się bootuje to mam coś klikać ?
  • #6 17286144
    rtj71
    Spec od komputerów
    Jeśli od razu pojawia się ten błąd to spróbuj z pendrivem, pobierz ten media creation tool, uruchom z pendrive i tam wybierz naprawę systemu.
  • #7 17290123
    bzc0fq
    Poziom 5  
    Ocena: 19
    Jaki masz dokładnie model komputera?
    Ściągnij sobie program diagnostyczny i przeskanuj sprzęt w poszukiwaniu ewentualnych problemów. Jeżeli masz składaka to poszukaj freeware'owych cd-romów (albo obrazów bootowalnych USB) z oprogramowaniem diagnostycznym i przeskanuj komputer.
  • #8 17290382
    Myrasz
    Poziom 20  
    Ocena: 82
    Po pierwsze: specyfikacja komputera.
    Po drugie: daj zdjęcia z BIOSu, z zakładki BOOT.

Ten błąd nie powinien się pojawiać kiedy BOOT'owanie ustawione jest z zewnętrznego nośnika, bo tam nie ma błędów, tylko normalna instalka WIN. Na moje oko źle ustawione BOOT'owanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komputerem, który po nieprawidłowym wyłączeniu uruchamia się w pętli, wyświetlając komunikat o błędzie. Próby naprawy poprzez BIOS oraz bootowanie z płyty instalacyjnej Windows 10 nie przynoszą efektów. Użytkownicy sugerują użycie narzędzia Media Creation Tool do naprawy systemu z pendrive'a oraz sprawdzenie ustawień bootowania. Dodatkowo, zaleca się przeskanowanie sprzętu w celu wykrycia ewentualnych problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA