Witam. Mam taki problem...chodzi o to, że nie umiem nic pobrać z internetu...problemem jest chyba windows defender którego w jakiś sposób wyłączyłem a teraz się nie da go na nowo włączyć. Przy pobieraniu obojętnie jakiego pliku wyskakuje komunikat "Niepowodzenie - skanowanie antywirusowe nie powiodło się". Jest jakaś możliwość aktywowania tego antywirusa poprzez rejestr lub w jakiś inny sposób? Jeżeli pobrał bym innego antywirusa to zadziała i będę mógł ściągać pliki?
Nie wiem czy dobrze wszystko zrobiłem, ale zrobiłem plik, wpisałem to wszystko, program naprawił...ale niestety dalej nic nie mogę ściągać gdyż jest niepowodzenie na samym końcu (skanowanie...)
Rezultat naprawy Farbar Recovery Scan Tool (x64) Wersja: 20.06.2018
Uruchomiony przez artur (25-06-2018 19:53:23) Run:2
Uruchomiony z F:\
Załadowane profile: artur (Dostępne profile: artur)
Tryb startu: Normal
==============================================
Ten komunikat wyswietla sie we wszystkich przegladarakach IE, Firefox, Chrome? Czy tylkow Chrome?
Jezeli tylko w Chrome to zgraj zakladki, odinstaluj Chrome i usun katalog profilu z C:\Users\artur\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default, po wykonaniu zainstaluj Chrome ponownie.
Uruchom regedit, przejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments i zmien tam "ScanWithAntiVirus" (typ REG_DWORD) z 3 na 1
Użytkownik zgłosił problem z pobieraniem plików z internetu, który wydaje się być związany z wyłączonym Windows Defender. Po próbie włączenia antywirusa, pojawił się komunikat o niepowodzeniu skanowania antywirusowego. Użytkownik przeprowadził skanowanie za pomocą Malwarebytes, które wykryło zagrożenia, ale problem z pobieraniem pozostał. W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzia Farbar Recovery Scan Tool (FRST) do analizy systemu oraz modyfikację rejestru, zmieniając wartość "ScanWithAntiVirus" w HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesAttachments z 3 na 1. Po zastosowaniu tych kroków, użytkownik potwierdził, że problem został rozwiązany i pobieranie plików działa poprawnie. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.