logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Woo Antares po instalacji Windows 10 - brak dźwięku i problem z ekranem

Kakashi300 02 Lip 2018 19:29 783 6
REKLAMA
  • #1 17308939
    Kakashi300
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Mam pewien problem, na tablecie z Windows 8.1 chciałem zainstalować Windows 10 ale było za mało miejsca na dysku C. Szukałem w internecie artykuł o przenoszeniu systemu na inną partycję (wiem że tak nie można kombinować ale coś się stało to się stało) co prawda zainstalowałem już Windows 10 ale ekran mi w tablecie nie działa i przy głośniku jest X i pisze nie zainstalowanych lub podłączonych urządzeń audio, tablet Woo Antares. Pomocy!
    Dźwięk i ekran tylko system chwilowo zainstalowałem na dysku ssd tworząc nową większą partycje system trochę się zacina na tym dysku i nie wiem czy mam zostawić to na dysku ssd czy przerzucić z powrotem na tablet bo jak dam system na tablet to znowu będą komunikaty o tym że jest za mało pamięci. Na dysku ssd muszę podłączać huba do tabletu z klawiaturą, myszką i dyskiem i nie bardzo wiem co zrobić zostawić to tak jak jest czy dać system na tablet?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17331909
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Instalujesz system na tablecie do niego odpowiednie sterowniki i ma działać.
    Na co kombinować z zewnętrznym dyskiem ssd?
  • REKLAMA
  • #3 17332188
    Kakashi300
    Poziom 4  
    Bo ma on za mało pamięci na aktualizacje aplikacje itp. System już jest na dysku ssd i teraz pytam czy dać go na tablet czy zostawić na ssd?
  • #4 17335935
    nutergsm
    Dostałeś odpowiedź, że na tablet.
  • REKLAMA
  • #5 17335585
    Kakashi300
    Poziom 4  
    Wyskakuje mi błąd że nie można połączyć się z organizacją aktywacji czy coś takiego nie wiem jak to naprawić na stronie Microsoft nie znalazłem rozwiązania - tablet Woo Antares
    Tablet Woo Antares po instalacji Windows 10 - brak dźwięku i problem z ekranem
  • REKLAMA
  • #6 17336054
    PROgram97
    Poziom 7  
    W jakiej wersji masz tego windows 10 ?
  • #7 17336145
    nutergsm
    Musisz kupić oryginalny klucz. Sprawdź jeszcze opcje aktywacji po zmianie sprzętowej.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problemy po zainstalowaniu Windows 10 na tablecie Woo Antares, który wcześniej działał na Windows 8.1. Po instalacji systemu ekran nie działa, a w menedżerze urządzeń widnieje komunikat o braku zainstalowanych lub podłączonych urządzeń audio. Użytkownik zainstalował system na zewnętrznym dysku SSD z powodu braku miejsca na pamięci wewnętrznej tabletu. Pojawiły się pytania dotyczące przeniesienia systemu z powrotem na tablet oraz problemu z aktywacją systemu, co może wymagać zakupu oryginalnego klucza. Użytkownicy sugerują, aby system był zainstalowany bezpośrednio na tablecie oraz zwracają uwagę na konieczność zainstalowania odpowiednich sterowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA