Mam mały problem.
Miałem w domu jeden komputer podłączony do sieci osiedlowej, wszystko działa jak należy. Niedawno stałem się posiadaczem drugiego kopmputera więc kupiłem:
dwie karty sieciowe z duplexem realtek
i scroossowany kabel
Podłączyłem te dwa komputery do siebie
Skonfigurowałem sieć ( na dwóch jest zainstalowany Windows XP)
Na komputerze w którym miałem już neta ustawiłem opcje "udostępniaj internet innym komputerom w sieci"
Zdawało mi się że zrobiłem wszystko jak należy
Uruchomiłem
Komputery zaczeły się widzieć, przeglądałem udostępnione foldery
wszystko fajnie
próbuje wejść na net z drugiego kompa a tu wyskakuje mi na Firefox nieprawidłowy adres serwera
Sprawdzam na kompie który miał udostępniać sieć i na tym wszystko chodzi jak wcześniej
Co zrobiłem nie tak?? Gdzie moge dopatrywać sie przyczyny mojego niepowodzenia??
Miałem w domu jeden komputer podłączony do sieci osiedlowej, wszystko działa jak należy. Niedawno stałem się posiadaczem drugiego kopmputera więc kupiłem:
dwie karty sieciowe z duplexem realtek
i scroossowany kabel
Podłączyłem te dwa komputery do siebie
Skonfigurowałem sieć ( na dwóch jest zainstalowany Windows XP)
Na komputerze w którym miałem już neta ustawiłem opcje "udostępniaj internet innym komputerom w sieci"
Zdawało mi się że zrobiłem wszystko jak należy
Uruchomiłem
Komputery zaczeły się widzieć, przeglądałem udostępnione foldery
wszystko fajnie
próbuje wejść na net z drugiego kompa a tu wyskakuje mi na Firefox nieprawidłowy adres serwera
Sprawdzam na kompie który miał udostępniać sieć i na tym wszystko chodzi jak wcześniej
Co zrobiłem nie tak?? Gdzie moge dopatrywać sie przyczyny mojego niepowodzenia??