logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] PC/Win10 - Czarny ekran i konsola cmd po zalogowaniu

Jarek Bachanek 10 Lip 2018 16:23 15123 1
REKLAMA
  • #1 17321703
    Jarek Bachanek
    Poziom 10  
    Ocena: 34
    Witam

Mam problem który prawdopodobnie jest wynikiem zainstalowania pewnej platformówki. Gra co prawda się nie zainstalowała (wystąpił błąd pod koniec instalacji), ale zainstalowałem ją na innym komputerze i po ponownym uruchomieniu systemu tam pojawił się identyczny problem.

A dotyczy on tego, że po zalogowaniu do Windowsa pojawia mi się czarny ekran z małym okienkiem konsoli cmd z poleceniem C:\Windows\System32 Gdy wpisuje polecenie explorer lub explorer.exe dopiero wtedy uruchamia się pulpit i cała reszta. Następnie system działa normalnie. Jak sprawić by ekran i konsola się nie pojawiały ? Załączam logi z FIRST i Addition.txt

Edit:
    Rozwiązałem problem przy pomocy postu użytkownika który sobie z nim poradził.
    Załączniki:
    • Addition.txt (45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (75.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17321750
    Jarek Bachanek
    Poziom 10  
    Ocena: 34
    Rozwiązałem problem przy pomocy postu użytkownika który sobie z nim poradził:

"1. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Userinit"=-
    "Userinit"="C:\\WINDOWS\\system32\\userinit.exe,"

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Shell"=-

Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG > z prawokliku wybierz opcję Scal

2. Zresetuj system"

Tak zrobiłem i problem zniknął.
REKLAMA