logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung Galaxy S2 GT19100 nie włącza się, cykliczne ładowanie i komunikat o baterii

Jan7787 13 Lip 2018 16:39 2451 4
  • #1 17327176
    Jan7787
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem z telefonem Samsung Galaxy S2 (GT19100).Telefon nie chce się włączyć.Nie reaguje na przycisk włączania.Po podłączeniu do prąda pojawia się na chwilę ikona baterii a na niej znaczek ładowania.Potem to wszystko znika, a później znowu się pojawia.I tak ciągle, dopóki telefonu nie odłącze od pradu. Próbowałem włączyć menu za pomoca kombinacji [przycisk home-klawisz głośności +].Nic to nie dało.Spróbowałem jeszcze kombinacji[przycisk power up-przycisk home-klawisz głośnosci -].Tym raazem wyświetlił mi się tylko komunikat [LOW BATTERY!! CAN'T DOWNLOAD].Czy ktos wie jak temu zaradzić?
    Jeszcze jedna żecz,kiedyś nie tak wyglądał problem.Telefon zaczynał się normalnie uruchamiać,ale zamiast włączyc ekran(pulpit) ciągle powtarzał procedurę włączania(była zapętlone logo animacji Samsung).Później telefon wogóle nie chciał się uruchomić...a teraz po podłączeniu widać to co opisałem poniżej.Dokładam zdjęcia.
    Samsung Galaxy S2 GT19100 nie włącza się, cykliczne ładowanie i komunikat o baterii
    Samsung Galaxy S2 GT19100 nie włącza się, cykliczne ładowanie i komunikat o baterii
  • Pomocny post
    #2 17327229
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 635
    Witam

To jest Dział Komputery Eksploatacja -> Komputery Początkujący. Dlaczego tu piszesz Post, a nie w dziale GSM ? Wracając do problemu Samsung Galaxy S2 z komunikatem " LOW BATTERY!! CAN'T DOWNLOAD" czyli NISKI POZIOM BATERII!! NIE MOŻNA POBRAĆ. Musisz sprawdzić, czy kabel jest sprawny i ładuje telefon. Jeżeli kabel jest sprawny i nie łąduje baterii moze to swiadczyc o krytycznym rozładowaniu baterii lub uszkodzeniu. Sprawną baterie należy wyjąć i wstępnie naładować .

Zostaję przywrócenie lub wgranie czystego systemu jest procedura manuala instaluje sie np w tabletach z karty MicroSD

Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #3 17329303
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 635
    Np. taka " Ładowarka ogniw Li-ION z TP4056 z zabezpieczeniem " za 2.4zł z allegro

Moduł ładowarki akumulatorów Li-ION z zabezpieczeniem na układzie TP4056
    Metoda ładowania : liniowa
    Precyzja łądowania: 1,5 %
    Dioda czerwona - ładuje
    Dioda niebieska - naładowane
    Napięcie naładowania : 4,2 V
    Zabezpieczenie przeciw rozładowaniu poniżej 2,5V
    Złacze : MICRO USB
    Wymiary : 26 mm x 18 mm

• Pomocny post
    #4 17329377
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Gniazdo USB do sprawdzenia w telefonie.
  • #5 18050142
    Jan7787
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Kupiłem nową baterie i działa
REKLAMA