logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung TH-THX22 wyłącza się z napisem PROTECTION - co robić?

orbitek2211 21 Lip 2018 03:04 882 2
REKLAMA
  • #1 17341167
    orbitek2211
    Poziom 7  
    Witam, mam problem z kinem domowym. Wszystko było okej do dzisiaj, kiedy oglądam film na podpięciu kina do dekodera po jakimś czasie wyświetla się na tym małym ekraniku napis PROTECTION I kino się wyłącza, a po wszystkim świeci się dioda STANDBY.
    Od razu po tym jak się wyłączy, odpalam na nowo i jakiś czas znowu działa i po chwili to samo. Czytałem tutaj inne posty i wszędzie było że problemem jest końcówka mocy i "kondensator 470nF/100V" czy coś takiego. Moglibyście mi powiedzieć czy za ten problem zawsze odpowiada ten kondensator i końcówka mocy? Czy są może jakieś inne opcje? I chciałbym wiedzieć jak to wszystko sprawdzić, bo powiem szczerze że mało się znam na takich rzeczach. Z góry dziękuję za odpowiedź 😁
    Załączniki:
    • Samsung TH-THX22 wyłącza się z napisem PROTECTION - co robić? full.jpg (23.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17341178
    KOSIN ZAFIRA A
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    A wiec zacznijmy moze od samego slowa PROTECTION, inaczej ochrona. Inteligentne wylaczanie by nie spalic lub calkowicie zniszczyc kina. Pytanie tylko co chce ochronic? Moze to byc koncowka mocy lecz nie wydaje mi sie bo gdyby to byla koncowka mocy kino by sie nie wylaczylo tylko poprostu stracilo by dzwiek, no chyba ze ma jakis lepszy alert zabezpieczajacy. Moze spróbuj zaczac od wlozenia filmu DVD lub cos by byl obraz. Nic co wydaje dzwiek przez te kino. Jakis DVD najlepiej i zobacz w trakcie filmu co sie stanie, czy jak wyskoczy PROTECTION w czasie filmu to czy sie kino wylaczy czy bedzie brak dzwieku, bo tak jak pisalem gdyby byla to koncowka mocy obraz by byl lecz brak dzwieku. A jak to nie zadziala to sprobuj odlaczyc wszystkie glosniki zostawic samo DVD i wyciszyc maksymalnie. Tyle moge Ci pomoc gdyz na te PROTECTION moze wplywac wiele czynnikow jakies zwarcie lub scale lub kondensatory itd
  • #3 17342240
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1726
    Sprawdź dokładnie, czy kolumny są prawidłowo podłączone, czy nie ma zwarcia na złączach i kablach kolumnowych.

Pozdrawiam.
REKLAMA