logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei Mate 10 Lite aktualizacja adroida - zniknęły zdjęcia

bakuma 21 Lip 2018 19:23 4992 8
REKLAMA
  • #1 17342249
    bakuma
    Poziom 2  
    Po aktualizacji do adroida 8 zniknęły wszystkie zdjęcia i filmiki. Tzn. wydaje mi się, że to się stało po aktualizacji, bo aktualizację robiłam 2 dni temu a dzisiaj zauważyłam, że nie ma żadnych zdjęć tylko te dzisiaj zrobione. W opcjach mam ustawione, że mają automatycznie zapisywać się na karcie sd i sądząc po rozmiarze wolnego miejsca one tam muszą być, ale po podłączeniu tel do komputera w folderze plików ich nie widać, są tylko te z dzisiaj. Po podłączeniu do kompa nie widzę również mp3 na karcie sd, ale to akurat telefon widzi.
    Miał ktoś podobny problem? No i najważniejsze, jak odzyskać zdjęcia, tydzień temu wróciłam z urlopu i nie zgrałam jeszcze zrobionych zdjęć na kompa.
  • REKLAMA
  • #2 17342264
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 610
    Nie da rady podłączyć samej karty do laptopa ?
  • #3 17342302
    mblazynski
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Witam. Podłączyć kartę bezpośrednio do komputera przez adapter. Może wtedy zdjęcia będą widoczne. Jeżeli nie będą widoczne, to tylko pozostaje program do odzysku danych - lub:
    Jeżeli w windowsie widać folder z dziwną nazwą ze znakiem "$" to coś się posypało. Nie znam się aż tak bardzo na tych informatycznych aspektach, ale podłączyłem taką "uszkodzoną" kartę do komputera poprzez adapter USB i właśnie taki folder był widoczny. Zdziwiło mnie jednak, iż podłączenie karty po systemem Linux nie sprawiło tego problemu. Zdjęcia były widoczne. Skopiowałem i mam je. Z ciekawości ruszyłem z windy i za pomocą programu do odzysku danych też się udało, choć dość długo to trwało. Ja zawsze wyjmuję kartę podczas takich aktualizacji.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17342480
    mblazynski
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    nutergsm napisał:
    Wygląda na to , że Huawei coś skopało z ta aktualizacją.

Dokładnie tak.
  • #6 17342772
    bakuma
    Poziom 2  
    Cytat:
    Podłączyć kartę bezpośrednio do komputera przez adapter.

Tak zrobię, ale zastanawiam się, czy jeżeli mam ustawione w kilku aplikacjach żeby dane przechowywały na karcie SD to czy wyjęcie karty czegoś nie posypie w telefonie. W nowym systemie nie mogę znaleźć gdzie kazać poszczególnym aplikacjom przenieść dane do pamięci telefonu (w starym pamiętam, że coś takiego było).
  • #7 17342847
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 610
    Ja tam zawsze wyciągam karty bez pytania a Ty powinieneś mieć w opcjach" wyłącz kartę pamięci" i dopiero wtedy ją wyciągasz.
  • #8 17349083
    dymaas
    Poziom 10  
    Tak wyłącz kartę pamięci" i dopiero wtedy ją wyciągasz.
  • REKLAMA
  • #9 17407571
    mm150
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Po aktualizacji Huawei P10 Mate Lite do 8 oreo zniknęła karta pamięci,więc myślę że trzeba wyjąć kartę, skopiować na kompa wszystkie z niej dane, sformatować karte i wrzucić wszystko na nią powinno być ok .W razie nie możności odczytu odzyskać programem do tego przeznaczonym a trochę ich jest- pozdrawiam 😄

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po aktualizacji do Androida 8 na Huawei Mate 10 Lite zniknęły zdjęcia i filmy, co skłoniło użytkownika do poszukiwania rozwiązania. Użytkownicy sugerują podłączenie karty SD bezpośrednio do komputera przez adapter, co może umożliwić odzyskanie danych. W przypadku problemów z widocznością plików, zaleca się użycie programów do odzyskiwania danych. Wspomniano również o problemach z kartą pamięci po aktualizacji, co sugeruje, że aktualizacje Huawei mogą powodować błędy. Użytkownicy podkreślają znaczenie wyłączania karty pamięci przed jej wyjęciem, aby uniknąć uszkodzeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA