logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieprawidłowe funkcjonowanie kierownicy Logitech G29 podczas rozgrywki.

TacticalMartin77 22 Lip 2018 16:54 2358 1
REKLAMA
  • #1 17343706
    TacticalMartin77
    Poziom 1  
    Witam. Problem jest niestety bardzo uprzykrzający i do tej pory nie znalazłem podobnego problemu u innych użytkowników. Kłopot pojawia się w trakcie gry, charakteryzuje się natychmiastowym aktywowaniem kilku przycisków na raz, co skutkuje niekontrolowanymi zmianami w rozgrywce. Problem zauważyłem w trzech grach: BeamNG Drive, Forza Horizon 3 oraz Euro Truck Simulator 2. Problem w wymienionych grach jest bardzo podobny. W BeamNG skutkuje to zapauzowaniem gry, włączeniem świateł, wyłączeniem silnika, stałym klaksonem i światłami awaryjnymi. Wszystkie te funkcje aktywują się na raz. Forza Horizon 3 automatycznie się na chwilkę przycina, po czym gra się pauzuje co często uniemożliwia prowadzenie płynnej i przyjemnej gry, zwłaszcza, że problem lubi często się powtarzać. Próbowałem aktualizować sterowniki, sprawdzałem czy całe okablowanie jest prawidłowo podłączone i czy nie jest uszkodzone. Gołym okiem patrząc mogę stwierdzić, że wszystko wygląda prawidłowo. Aktualizacja sterowników czy ich reinstalacja nie przyniosły pozytywnych rezultatów, a problem nadal się pojawia. Kierownica niestety jest już poza gwarancją. Nie udało mi się namierzyć kiedy i dlaczego problem się pojawia, jedynie mogę powiedzieć, że raczej dzieje się to podczas ruchu kierownicy (tak jakby następowało jakieś zwarcie podczas kręcenia, co powoduje aktywowanie różnych przycisków bez mojej ingerencji). Funkcje kierownicy są oczywiście obsługiwane przez Logitech Gaming Software, w którym wszystko działa prawidłowo.
    Mój system to oryginalny 64 bitowy Windows 10.
    Jeżeli ktoś z Was ma dla mnie jakieś wskazówki, rozwiązanie, bądź wie co jest przyczyną problemu to proszę o kontakt na forum lub o wiadomość email: mardzinPL(_at_)wp.pl
    Jestem z góry wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź związaną z wątkiem.
    W załączniku znajduje się film z gry BeamNG Drive, który pokazuje czym charakteryzuje się usterka.
    Załączniki:
    • BeamNG Drive.mp4 (94.52 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19550671
    FryderykGontek
    Poziom 1  
    Witam
    Czy udało sie rozwiązać problem w jakiś sposób? Niestety moja g29 ma identyczny problem.
REKLAMA