boro1234567 napisał: lukaszek32167 napisał: Rozumiem, że wsad może się wysypać
Może.
Wtedy objawy są zupełnie inne.
lukaszek32167 napisał: Odpowiedź "Nie" nie jest odpowiedzią, która pomoże nawet w przyszłości czytającym temat rozwiązać podobny problem.
To jest bardzo konkretna odpowiedź na zadane pytanie.
Jest bardzo konkretna, ale przydałoby się jakieś uzasadnienie. Jesteś tego pewien, to pomóż innym i podaj przykłady uszkodzonego wsadu, jakie zachowania może mieć taka matryca . Z pewnością zwykły szary użytkownik forum za taką odpowiedź został by osądzony przez pozostałych jako "nabijacz punktów". Tego typu informacje z pewnością pomogły by czytającym ten temat. Ale dalej nie dostałem odpowiedzi odnośnie ostatniego pytania które zadałem w ostatnim poście:
"Ale nie rozumiem, jeśli matryca nie była nigdy wymieniana, bateria działa, to wykluczając podane wcześniej elementy (wiadomo, że zostaje jeszcze drobnica rezystory itp) , czemu inny model będzie działał w tym sprzęcie, a ta matryca będzie działała w innym."
Powód musi jakiś być. Na logikę rzecz biorąc w nowszych laptopach mamy matryce 30 i 40 pin, eDP i LVDS. Nie spotkałem się, żeby stosując odpowiedni zamiennik czasem z programowaniem, czasem bez, nie działał poprawnie. Stąd moje pytanie. Proszę o wyrozumiałość. Po prostu temat jest ciekawy, bo podejrzewam, że może występować nie tylko w tym modelu.