Pendrive ma ze 2 miesiące i już "nie działa" z winy SanDisk, bo z tego co wyczytałem na ich stronie: "If you see a write protection error or read only message (similar to above image), it means that the USB flash drive detected a potential fault within itself and it's going into write-protected mode to prevent data loss. There is no method to fix this". Absurd! Sam się uszkadza drastycznie żeby się zabezpieczyć! Przed czym?
Ogólnie pendrive padł gdy robiłem na nim testy benchmarkami, w tym powierzchni (bo mi się nie podobał zapis spadający na 2 MB/s). Nadal leci sobie odczyt po 30 MB/s na USB 2.0 i ponad 100 MB/s dla USB 3.0 (tylko na końcu zwalnia do 60-80 MB/s). Wszystkie pliki są w 100% (bez znaczenia i tak miał być format).
Dane z ChipGenius:
Jeśli nie da się naprawić (a już 1,5 h szukam w google i uruchamiam kolejne metody) to jak skorzystać z gwarancji w tej firmie KRZAK? Chyba oszaleli jeśli myślą, że wszyscy znają perfect angielski, a wymogów tyle, że dla marnych ok. 40 zł nie będę się tak wysilał tylko wszędzie napiszę jacy to oszuści. Dodam, że to już drugi pendrive, pierwsza sztuka poszła do zwrotu pierwszego dnia.
Ogólnie pendrive padł gdy robiłem na nim testy benchmarkami, w tym powierzchni (bo mi się nie podobał zapis spadający na 2 MB/s). Nadal leci sobie odczyt po 30 MB/s na USB 2.0 i ponad 100 MB/s dla USB 3.0 (tylko na końcu zwalnia do 60-80 MB/s). Wszystkie pliki są w 100% (bez znaczenia i tak miał być format).
Dane z ChipGenius:
Current Speed: High Speed
Max Current: 224mA
USB Device ID: VID = 0781 PID = 5591
Device Vendor: SanDisk
Device Name: Ultra USB 3.0
Device Revision: 0100
Manufacturer: SanDisk
Product Model: Ultra USB 3.0
Product Revision: 1.00
Controller Part-Number: UnknownJeśli nie da się naprawić (a już 1,5 h szukam w google i uruchamiam kolejne metody) to jak skorzystać z gwarancji w tej firmie KRZAK? Chyba oszaleli jeśli myślą, że wszyscy znają perfect angielski, a wymogów tyle, że dla marnych ok. 40 zł nie będę się tak wysilał tylko wszędzie napiszę jacy to oszuści. Dodam, że to już drugi pendrive, pierwsza sztuka poszła do zwrotu pierwszego dnia.