logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko WML15106P - pralka robi jeden obrót na każdym programie

atarl 28 Lip 2018 22:37 2001 8
REKLAMA
  • #1 17354925
    atarl
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    Beko WML15106P - pralka robi jeden obrót na każdym programie37895869_7...9728_n.jpg (480.61 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Witam, mam problem z pralką jak w tytule.
    Pralka skończyła jeden program, po czym miała kolejne pranie i wtedy już bęben robi po jednym obrocie. Pralka pobiera normalnie wodę, a na końcu programu wyżwirowała normalnie, wygląda tak jakby program szedł normalnie, ale robi po jednym obrocie. Z tego co znalazłem problemem może być uszkodzony magnes tachometru (nie wiem czy to magnes bo metalu nie przyciąga). Jednak wygląda on ok. poza jednym nacięciem (ewentualnie pęknięciem, tak ma być?). Co może być jeszcze przyczyną?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17354952
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3356
    Magnes jest pęknięty. Nic dziwnego, że beben robi po jednym obrocie.
  • #3 17354986
    atarl
    Poziom 17  
    Dziwna sprawa, po rozebraniu i złożeniu pralka działa. Może być tak, ze podczas prania elementy się rozgrzewają i ta szczelina się rozszerza i wtedy pralka ma ta awarie? Co by nie było chyba warto wymienić ten pierścień?
  • REKLAMA
  • #4 17355139
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3699
    Witam.
    Niestety sam magnes nie występuje jako część zamienna i tylko zakup innego w 100% sprawnego silnika wchodzi w grę albo zakup uszkodzonego silnika i przekładka magnesu, ale należy to robić bardzo delikatne by magnes nie pękł.
  • Pomocny post
    #5 17355171
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1405
    Kenworth 18 napisał:
    Niestety sam magnes nie występuje jako część zamienna

Do tych właśnie są dostępne same magnesy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 17355430
    atarl
    Poziom 17  
    Tak, wiem. Znalazłem już w razie co ten magnes. Ale teraz pralka działa. Ale chyba zmienię ten magnes zwłaszcza, że tyle kosztuje
  • #9 17356414
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Beko WML15106P, która po zakończeniu jednego programu zaczęła wykonywać tylko jeden obrót na każdym kolejnym programie, mimo normalnego pobierania wody i zakończenia cyklu. Podejrzewano uszkodzenie magnesu tachometru, który był pęknięty. Po rozebraniu pralki i ponownym złożeniu, urządzenie zaczęło działać, co sugeruje, że problem mógł być związany z rozszerzaniem się elementów podczas pracy. Użytkownicy zasugerowali wymianę magnesu, który nie jest dostępny jako część zamienna, a jedynie w kompletnym silniku lub poprzez zakup uszkodzonego silnika. Wskazano również na dostępność magnesów tachogeneratora w sklepach internetowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA