logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić uszkodzoną kość RAM 64 MB, gdy Memtest i GoldMemory nic nie wykrywają?

BoooZer 25 Sie 2005 23:07 1066 4
REKLAMA
  • #1 1764810
    BoooZer
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam 2 kosci pamieci, obie po 64 MB. Na jednej z nich uruchamia sie windows XP a na drugiej nie (restart przed pojawieniam sie "Zapraszamy") Ta na ktorej uruchamia sie Windows XP jest na 100% sprawna, mam ja juz 5 lat i nigdy nie bylo problemu. Natomiast druga kość moim zdaniem jest niesprawna ale sadze tak tylko na podstawie ze Win XP sie nie odpala. Testowalem ja programami Memtest i GoldMemory, nic nie wykryly. Trwalo to jakiej 5 godzin. Czy jest jakis program ktory pokaze mi ze ta pamiec jest uszkodzona? Bo ja juz nie wiem ........

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1764898
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Jak testowałeś i nie było błędów to sprawna.Przetestuj obie naraz.Przełóż w inny slot lub zamień miejscami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1765041
    CIUKU
    Poziom 18  
    może jedna karta wymaga wyższych timingów??i dlatego się sypie??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1765090
    Damnian
    Poziom 34  
    Ocena: 89
    jest taki stary i znany patent...gumka do mazania. poczyść styki i zobacz czy dało to jakiś efekt ;)
  • #5 1766022
    BoooZer
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Problem pamieci rozwiazany, pomogl oczywiscie stary patent :) . A co do pamieci to trafila do mnie kolejna kosc, tym razem podczas testowania sypia sie bledy na 23 MB. ale nie mam zamiaru jej naprawiac bo chyba nie warto, a interesuje mnie takie zjawisko bo, gdy wlaze ja do pierwszego czy drugiego slotu to sie wiesza komp zaraz przed wykrywaniem sprzetu (HDD,CDROM,itp) Dziela tylko w ostatnim slocie. Wie ktos dlaczego w tym dziala a w innych nie?
REKLAMA