logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zbyt krótkie węże od zmywarki - Whirlpool WFO 3C23 6 X

Punchline 03 Sie 2018 13:47 8928 6
REKLAMA
  • #1 17364565
    Punchline
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam. Dziś zakupiłem zmywarkę ponieważ stara padła. Chciałem podłączyć ją identycznie jak stara, ale okazało się, że węże są kilkanaście cm zbyt krótkie. Co dokupić, by to jakoś wszystko zamontować?
    Zbyt krótkie węże od zmywarki - Whirlpool WFO 3C23 6 X
  • REKLAMA
  • #2 17364584
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 472
    Najlepiej będzie po prostu zmierzyć ile mają oryginalne węże plus dodać to ile brakuje oraz mały zapas. Ja parę lat temu przy ustawieniu pralki też wymieniłem wąż od wody na dłuższy i nie miałem później problemu by poprowadzić go jak mi pasuje, dodałem też specjalny zawór odcinający wodę od pralki aby nie latać do kuchni zamykać wodę w razie potrzeby.
  • REKLAMA
  • #3 17364592
    Punchline
    Poziom 6  
    nomudrek napisał:
    Najlepiej będzie po prostu zmierzyć ile mają oryginalne węże plus dodać to ile brakuje oraz mały zapas. Ja parę lat temu przy ustawieniu pralki też wymieniłem wąż od wody na dłuższy i nie miałem później problemu by poprowadzić go jak mi pasuje, dodałem też specjalny zawór odcinający wodę od pralki aby nie latać do kuchni zamykać wodę w razie potrzeby.

Czy jeśli wymienię węże to stracę gwarancję ?
  • REKLAMA
  • #4 17364599
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 410
    Punchline napisał:
    Czy jeśli wymienię węże to stracę gwarancję ?

Nie, nie tracisz gwarancji.
  • #5 17364605
    Punchline
    Poziom 6  
    Czyli wymiana węży na dłuższe to jedyne rozwiązanie ? Nie ma sensu bawić się w przedłużanie o te kilkanaście cm ?
  • #6 17364609
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 410
    Zamiast węża możesz przedłużyć tą rurkę, która jest wkręcona w kolanko.
  • REKLAMA
  • #7 17364620
    Punchline
    Poziom 6  
    mariuszp19 napisał:
    Zamiast węża możesz przedłużyć tą rurkę, która jest wkręcona w kolanko.

Co musiałbym dokupić ? Przyznam że jestem zielony w tych tematach. Czy odpływ też mógłbym jakoś przedluzyc czy trzeba nowy waz w tym wypadku ? A może podłączyć odpływ jakoś pod syfon Zbyt krótkie węże od zmywarki - Whirlpool WFO 3C23 6 X Tylko proszę Łopato logicznie bo naprawdę słabo się znam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zakupił zmywarkę Whirlpool WFO 3C23 6 X, ale napotkał problem z zbyt krótkimi wężami. W odpowiedziach zasugerowano, aby zmierzyć długość oryginalnych węży i dodać zapas, a także rozważyć wymianę węży na dłuższe. Użytkownik zapytał, czy wymiana węży wpłynie na gwarancję, na co otrzymał potwierdzenie, że nie straci gwarancji. Alternatywnie, zasugerowano przedłużenie rurki wkręconej w kolanko. Użytkownik zadał pytania dotyczące przedłużania odpływu oraz możliwości podłączenia go do syfonu, prosząc o jasne instrukcje ze względu na brak doświadczenia w tych sprawach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA