logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP LC-55CFG6022E - Proszę pomóc, szukam firmware

SLAVYANIN 04 Sie 2018 20:27 3282 10
REKLAMA
  • #1 17366738
    SLAVYANIN
    Poziom 10  
    Ocena: 48
    Witam. TV wyświetla tylko napis SHARP
    PLYTA T.MS6486.711
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17370211
    SLAVYANIN
    Poziom 10  
    Skala, dzięki, ale nie znalazłem oprogramowania SHARP LC-55CFG6022E - Proszę pomóc, szukam firmware
  • #4 17370358
    skała
    Poziom 17  
    Ocena: 117
    A podaj numer seryjny (tam żeby coś pobrać trzeba podać numer seryjny) może coś ja ci znajdę .
    Pozdrawiam
  • #5 17370383
    SLAVYANIN
    Poziom 10  
    na serialu nic nie znajduje
  • REKLAMA
  • #6 18457052
    ajey
    Poziom 2  
    Cześć. I co udało Ci się coś zrobić. Bo mam ten sam problem z tym modelem. Napis SHARP i nic więcej. Nie ma softu do niego i nie ma instrukcji jak wejść w tryb serwisowy. Jak by ktoś coś wiedział może pomoże.
  • REKLAMA
  • #8 18460093
    ajey
    Poziom 2  
    stacho57
    Dzieki bardzo za ten link. Nie mam pojęcia jak go znalazłeś ale pomogło. Ściągnąłem na dysk, sformatowałem pendriva do fat32 skopiowałem pliki. Włożyłem do slotu w tv i włączyłem. Pojawił się napis SHARP i po chwili instalacja oprogramowania. Po skończeniu instalacji dioda zaczęła mrygać czerwono biało. Wyłaczyłem wtyczką włączyłem i jest. Działa. Dzieki jeszcze raz
  • #9 18460442
    stacho57
    Poziom 28  
    Ocena: 444
    Więc może i koledze SLAVYANIN też się przyda. Pozdrawiam.
  • #11 18897950
    Szarpany
    Poziom 10  
    Miałem ten sam problem i pomógł format na FAT (nie FAT32), sformatowałem na starszy FAT16, wrzuciłem soft, pendrive wkładamy na wyłączonym z sieci TV, po podłączeniu do gniazdka automatycznie zaczyna robić aktualizacje (nie trzeba nic naciskać na pilocie), po skończeniu dioda miga na biało czerwono, należny wyłączyć TV z sieci i włożyć ponownie wtyczkę, wtedy TV załączy się w ustawieniach fabrycznych.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem SHARP LC-55CFG6022E, który wyświetla jedynie napis "SHARP". W odpowiedziach zasugerowano odwiedzenie strony wsparcia SHARP w celu pobrania firmware, jednak niektórzy użytkownicy nie mogli znaleźć odpowiedniego oprogramowania. Pojawiły się również sugestie dotyczące podania numeru seryjnego telewizora, co może pomóc w znalezieniu firmware. W końcu, jeden z użytkowników znalazł link do aktualizacji oprogramowania, co pozwoliło na pomyślną instalację. Wskazówki dotyczące formatowania pendrive'a oraz sposobu aktualizacji oprogramowania również okazały się pomocne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA