logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP LC-55CFG6022E - Proszę pomóc, szukam firmware

SLAVYANIN 04 Sie 2018 20:27 3291 10
REKLAMA
  • #1 17366738
    SLAVYANIN
    Poziom 10  
    Ocena: 48
    Witam. TV wyświetla tylko napis SHARP
    PLYTA T.MS6486.711
  • REKLAMA
  • #3 17370211
    SLAVYANIN
    Poziom 10  
    Skala, dzięki, ale nie znalazłem oprogramowania SHARP LC-55CFG6022E - Proszę pomóc, szukam firmware
  • REKLAMA
  • #4 17370358
    skała
    Poziom 17  
    Ocena: 117
    A podaj numer seryjny (tam żeby coś pobrać trzeba podać numer seryjny) może coś ja ci znajdę .
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 17370383
    SLAVYANIN
    Poziom 10  
    na serialu nic nie znajduje
  • #6 18457052
    ajey
    Poziom 2  
    Cześć. I co udało Ci się coś zrobić. Bo mam ten sam problem z tym modelem. Napis SHARP i nic więcej. Nie ma softu do niego i nie ma instrukcji jak wejść w tryb serwisowy. Jak by ktoś coś wiedział może pomoże.
  • REKLAMA
  • #8 18460093
    ajey
    Poziom 2  
    stacho57
    Dzieki bardzo za ten link. Nie mam pojęcia jak go znalazłeś ale pomogło. Ściągnąłem na dysk, sformatowałem pendriva do fat32 skopiowałem pliki. Włożyłem do slotu w tv i włączyłem. Pojawił się napis SHARP i po chwili instalacja oprogramowania. Po skończeniu instalacji dioda zaczęła mrygać czerwono biało. Wyłaczyłem wtyczką włączyłem i jest. Działa. Dzieki jeszcze raz
  • #9 18460442
    stacho57
    Poziom 29  
    Ocena: 449
    Więc może i koledze SLAVYANIN też się przyda. Pozdrawiam.
  • #11 18897950
    Szarpany
    Poziom 10  
    Miałem ten sam problem i pomógł format na FAT (nie FAT32), sformatowałem na starszy FAT16, wrzuciłem soft, pendrive wkładamy na wyłączonym z sieci TV, po podłączeniu do gniazdka automatycznie zaczyna robić aktualizacje (nie trzeba nic naciskać na pilocie), po skończeniu dioda miga na biało czerwono, należny wyłączyć TV z sieci i włożyć ponownie wtyczkę, wtedy TV załączy się w ustawieniach fabrycznych.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telewizorem SHARP LC-55CFG6022E, który wyświetla jedynie napis "SHARP". W odpowiedziach zasugerowano odwiedzenie strony wsparcia SHARP w celu pobrania firmware, jednak niektórzy użytkownicy nie mogli znaleźć odpowiedniego oprogramowania. Pojawiły się również sugestie dotyczące podania numeru seryjnego telewizora, co może pomóc w znalezieniu firmware. W końcu, jeden z użytkowników znalazł link do aktualizacji oprogramowania, co pozwoliło na pomyślną instalację. Wskazówki dotyczące formatowania pendrive'a oraz sposobu aktualizacji oprogramowania również okazały się pomocne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA