logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S5: Jak odzyskać zdjęcia przy zepsutym wyświetlaczu?

gsmowiec 06 Sie 2018 16:49 1296 3
REKLAMA
  • #1 17369663
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    Posiadam samsung galaxy s5 w którym padł wyświetlacz.
    Telefon po podpięciu pod kies daje informacje że urządzenie jest zablokowane i trzeba wpisac hasło w telefonie.
    Problem w tym że nie działa wogole wyświetlacz i nie ma tego jak zrobić (hasło posiadam) a potrzebuje odzyskać zdjęcia z tego telefonu.
    Wiem że można to zrobić za pomocą boxa ale czy jest jakiś sposób na odzyskanie tych zdjec po kablu usb?
    Konta samsung również nie ma założonego na tym urządzeniu także odzyskanie danych zapisanych odpada.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17369836
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    Jesli to zwykly G900F i nie byl szyfrowany to wgraj i odpal w ciemno TWRP. Bedziesz mial dostep do plikow w trybie MTP badz poprzez adb (adb pull).
  • REKLAMA
  • #3 17370389
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    blahfff napisał:
    Jesli to zwykly G900F i nie byl szyfrowany to wgraj i odpal w ciemno TWRP. Bedziesz mial dostep do plikow w trybie MTP badz poprzez adb (adb pull).

Mówisz o takiej instalacji?

Jeżeli tak to widzę że po zainstalowaniu TWRP i pierwszym uruchomieniu gość przesówa suwakiem w prawo (9:05s)
    Czy to jest konieczne? Nie mam tego jak zrobić bo dotyk też nie działa.

Druga opcja jaka znalazłem w sieci to hdmi
    Czy podpięcie za pomocą takiego adaptera hdmi pod telewizor oraz myszki załatwi sprawe odblokowania telefonu hasłem?

Samsung Galaxy S5: Jak odzyskać zdjęcia przy zepsutym wyświetlaczu?
  • Pomocny post
    #4 17371730
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    Nie, nie ma potrzeby przesuniecia suwaka na ekranie. To tylko pytanie o zgode na zapis danych a to ci zupelnie nieptrzebne.

Kabel MHL z tego co pamietam z S5 dziala, ale jesli masz problem z dotykiem to szukaj takiego ktory pozwoli ci dodatkowo podlaczyc klawiature/myszke.
REKLAMA