logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać kod zabezpieczający w Nokii przez IRD i Bluetooth?

Beny321 26 Sie 2005 13:00 1877 8
REKLAMA
  • #1 1766094
    Beny321
    Poziom 13  
    Witam
    Zamieszczam bardzo fajny i prosty prog do otczytywania kodu zabez. w nokiach komunikuje sie przez kabel Ird i Bluetooth
    Pozd. beny:D
    Załączniki:
    • Security Code Reader v1.02.rar (726.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1767195
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Ale czy ten programik działa poprawnie?
    Niestety nie udało mi się odczytać kodu z jakiejkolwiek nokii.
    Tobie udało się to ?Mogę prosić jakiś zrzut ekranu po odczycie :)
  • #3 1767206
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Sciagac pukciki dawac ;)

Jesli chce ktos PROSTY program do odczytu SC to zapraszam do testowania KarwosSuite 2 ;)
  • REKLAMA
  • #4 1767342
    Beny321
    Poziom 13  
    JareckiP napisał:

kod szczytany z Noki 6230 przez podczerwien
    Załączniki:
    • Jak odczytać kod zabezpieczający w Nokii przez IRD i Bluetooth? Code Reader.JPG (75.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1767384
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Jeśli ktoś ma program do Security code, ale taki co generuje kod na podstawie IMEIu, a działa w windowsie to proszę zamieścić.
    Jest taki co działa na symbianie, ale nie znalazłem na Windows lub jevę.
  • #6 1767815
    DrJanusz
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Pomocy PLIK nie dizął .... nie chce sie rozpakować ... może mi ktoś wysłać na poczte ???
  • REKLAMA
  • #7 1768074
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Beny321 napisał:
    JareckiP napisał:

kod szczytany z Noki 6230 przez podczerwien

Aha super... ale jak zczytasz kod zabezp... z telefonu ktorego nie możesz odpalić z żadną kartą SIM ? Nie masz możliwości wejścia w menu = nie masz możliwośći włączenia podczerwieni = nie odczytasz przez podczerwień kodu.
  • REKLAMA
  • #9 1768866
    Beny321
    Poziom 13  
    Aha super... ale jak zczytasz kod zabezp... z telefonu ktorego nie możesz odpalić z żadną kartą SIM ? Nie masz możliwości wejścia w menu = nie masz możliwośći włączenia podczerwieni = nie odczytasz przez podczerwień kodu.[/quote]

Jest jeszcze 3 opcja przez kabel

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programu umożliwiającego odczytanie kodu zabezpieczającego w telefonach Nokia za pomocą interfejsów podczerwieni (IRD) i Bluetooth. Użytkownicy zgłaszają problemy z działaniem programu, w tym brak możliwości odczytu kodu z różnych modeli Nokii oraz trudności z rozpakowaniem pliku instalacyjnego. Wskazano alternatywne narzędzie KarwosSuite 2 do odczytu kodu zabezpieczającego. Poruszono również problem odczytu kodu z telefonu, który nie uruchamia się z żadną kartą SIM, co uniemożliwia włączenie podczerwieni i odczyt przez IRD. W takim przypadku sugerowana jest trzecia opcja – odczyt kodu przez kabel. W dyskusji pojawiła się także prośba o program generujący kod zabezpieczający na podstawie numeru IMEI działający pod Windows, gdyż dostępne są jedynie aplikacje na Symbiana. Podano link do zewnętrznego źródła z oprogramowaniem do odblokowywania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA