logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Orange] Serwer DNS nie odpowiada

Willyff 12 Sie 2018 12:30 16401 11
REKLAMA
  • #1 17380225
    Willyff
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Witam. Posiadam Internet z Orange. Po resecie routera nie mogę połączyć się z internetem, po włączeniu diagnostyki sieci pojawia się błąd serwer DNS nie odpowiada. W ustawieniach DNS próbowałem ustawić na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 jaki i zostawić na automatyczne ale nie dało to żadnego skutku. Użyłem też polecania flushdns, resetowalem wielokrotnie komputer bez żadnego skutku. Dzwoniłem na infolinię, ale dzisiaj działa tylko automat i nic nie pomógł. Co robić? Internet mam po kablu[Orange] Serwer DNS nie odpowiada
  • REKLAMA
  • #2 17380259
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 494
    Willyff napisał:
    Po resecie routera nie mogę połączyć się z internetem

Brak skonfigurowanego połączenia z internetem.
    Zaloguj się na http://192.168.1.1/ i wpisz swój login i hasło do połączenia z internetem.
  • #3 17380315
    Willyff
    Poziom 7  
    Zalogowałem się. Zrobiłem to co widać na screenie, ale w diagnostyce nadal pojawia się błąd serwer DNS nie odpowiada. Dodam że resetowalem router bo potrzebowałem wyłączyć upnp ponieważ przez to nie działała mi beta call of duty bo4, a nie mogłem wejść na 192.168.1.1[Orange] Serwer DNS nie odpowiada
  • REKLAMA
  • #4 17380327
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2676
    Willyff napisał:
    Co robić? Internet mam po kablu

Poprawnie skonfigurować połączenie internetowe. Login i hasło do usługi masz wpisane poprawnie? Modem ADSL synchronizuje się na linii?
  • REKLAMA
  • #5 17380332
    Heinzek
    Zaloguj się do routera i wstaw screena z zakładki status. Chodzi o tabelkę WAN oraz stan linii na dole.
  • REKLAMA
  • #6 17380347
    Willyff
    Poziom 7  
    jimasek napisał:
    Willyff napisał:
    Co robić? Internet mam po kablu

Poprawnie skonfigurować połączenie internetowe. Login i hasło do usługi masz wpisane poprawnie? Modem ADSL synchronizuje się na linii?

Login i hasło wpisałem admin admin, a drugiego pytania nie rozumiem

Dodano po 45 [sekundy]:

Heinzek napisał:
    Zaloguj się do routera i wstaw screena z zakładki status. Chodzi o tabelkę WAN oraz stan linii na dole.
  • #7 17380365
    Heinzek
    Brak skonfigurowanego połączenia:
    Ustaw tak jak na screenie:

Login i hasło powinieneś mieć w umowie do Neostrady
  • #8 17380429
    Willyff
    Poziom 7  
    Login i hasło wpisane, kliknąłem zapisz ... I co teraz? Reset i diagnostyka nic nie dały,chyba że wpisałem źle hasło
  • #9 17380431
    Heinzek
    pokaż jeszcze raz zakładkę status
  • #10 17380433
    Willyff
    Poziom 7  
    Heinzek napisał:
    pokaż jeszcze raz zakładkę status
  • #11 17380442
    Heinzek
    Przepisz dane do PVC0. Polskie firmware ma inny układ.
  • #12 17380462
    Willyff
    Poziom 7  
    Dziękuję bardzo, działa. Na prawdę podziwiam za chęci pomocy z uwagi na godzinę i dzień tygodnia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik z problemem z połączeniem internetowym po resecie routera zgłasza błąd "serwer DNS nie odpowiada". Próbował ustawić DNS na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 oraz użył polecenia flushdns, jednak bez skutku. Po zalogowaniu się do routera i wprowadzeniu loginu oraz hasła, nadal występowały problemy. Użytkownicy doradzili poprawną konfigurację połączenia internetowego oraz sprawdzenie statusu linii. Ostatecznie, po przepisaniu danych do PVC0, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA