@scenicman22 Jeśli muzyka jest objęta prawami autorskimi kogoś innego niż zespołu tworzącego grę (np. "występ" gościnny - dajmy na to "Wind of change") to zazwyczaj wyłączą ci monetyzację, z której raczej nie skorzystasz. Tak czy siak otrzymasz stosowne powiadomienie.
Aha ale samo nagrywanie męczy np. Można wrzucać z oryginalnymi komentarzami w grze czy też nie? I jak to jest z tym powiadomieniami jeśli coś im nie będzie pasować, możesz to trochę rozwinąć... ?
Aha ale samo nagrywanie męczy np. Można wrzucać z oryginalnymi komentarzami w grze czy też nie? I jak to jest z tym powiadomieniami jeśli coś im nie będzie pasować, możesz to trochę rozwinąć... ?
Cześć chce umieszczać filmy na moim kanale z przechodzenia gier np jakieś rozegrane mecze w PES 2018 czy mogę czy jest to w pełni legalne czy ktoś mnie będzie za to ścigał? Dodam że głos również oryginalny będzie w filmikach... Chcę również zacząć zarabiać na tych filmikach i jak z tym sprawa się ma czy ktoś się orientuje czy co miesiąc muszę wstawiać ileś filmów? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
No tak pytałem i znam odpowiedz można umieszczać gameplaye z gier ale jak sprawa się ma z tą monetyzacją trzeba ją włączyć po założeniu konta Odrazu czy można później a jeśli później czy te wyświetlenia i pieniążki za reklamy jak są liczone...?
✨ W dyskusji poruszono kwestię legalności publikowania gameplayów na YouTube, w tym przechodzenia gier takich jak Gothic 3 i PES 2017. Użytkownicy potwierdzili, że umieszczanie takich filmów jest w pełni legalne, jednak zwrócono uwagę na potencjalne problemy z prawami autorskimi, szczególnie w przypadku muzyki. Wskazano, że monetyzacja filmów może być ograniczona, jeśli używana jest muzyka objęta prawami autorskimi. Użytkownicy podkreślili, że można nagrywać gameplaye z oryginalnymi komentarzami, a także zasugerowali, aby przed rozpoczęciem monetyzacji zapoznać się z zasadami na stronie YouTube. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.