logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia Z3 nie czyta karty SIM i pokazuje brak usługi

Xperia XZ3 13 Sie 2018 23:50 1686 6
REKLAMA
  • #1 17383184
    Xperia XZ3
    Poziom 7  
    Proszę o pomoc wczoraj wieczorem w mojej Z3 przestała działać karta sim, z nie wiadomego powodu zanikł zasięg. Problem polega na tym że telefon nie czyta karty chociaż w niej jest, a po 2 minutach niby czyta ale nie ma zasięgu i pisze brak usługi. Od razu chciałem rozwiązać problem zresetowanie nie pomogło, kartę poprawiałem 10 razy i za każdym razem to samo, dodam że karta na innym telefonie działa inna karta na moim już nie działa wiec wina stoi po stronie smartfona. Pytanie czy to wina softu lecz telefon całkowicie wyczyściłem i przywróciłem ustawienia fabryczny co nie dało żadnego pozytywnego efektu. Jeśli ktoś wie jak się z tym uporać proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17383192
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    Skorzystaj z gwarancji jeśli masz.
  • REKLAMA
  • #3 17385371
    Xperia XZ3
    Poziom 7  
    A jest jakaś możliwość żeby zrobić to samemu w domu?
  • #4 17385387
    nutergsm
    Aby wykluczyć winę oprogramowanie, to trzeba wgrać nowy firmware. Pobierz program Xperia Companion i użyj w nim funkcji napraw telefon. ja obstawiam jednak jakieś uszkodzenie hardware.
  • REKLAMA
  • #5 17385391
    Xperia XZ3
    Poziom 7  
    Właśnie miałem zamiar tak zrobić ale czy to nie to samo co przywrócenie ustawień fabrycznych?
  • Pomocny post
    #6 17385426
    nutergsm
    Nie to nie to samo bo zostaje wgrany do telefonu nowy firmware.
  • REKLAMA
  • #7 17393014
    Xperia XZ3
    Poziom 7  
    Tylko chciałem powiedzieć że nic to nie dało stracony czas, postaram sie oddać go na gwarancję. Dzieki za pomoc pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Sony Xperia Z3, który przestał czytać kartę SIM, co skutkuje brakiem zasięgu. Po próbie resetowania i przywracania ustawień fabrycznych problem nie ustąpił. Użytkownik rozważał wgranie nowego oprogramowania za pomocą programu Xperia Companion, co różni się od przywracania ustawień fabrycznych, ale ostatecznie zdecydował się na oddanie telefonu na gwarancję, ponieważ nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA