logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Szukam silniczka xrf-370ca-22170

Happyag 14 Sie 2018 17:02 1614 4
REKLAMA
  • #1 17384186
    Happyag
    Poziom 2  
    Witajcie,

Jestem laikiem jeśli chodzi o elektronikę ale mam jakieś tam pojęcie... W orbitreku firmy Ketler zepsuła mi się możliwość regulacji nateżenia obciażenia pracy (regulowana silniczkiem, który reguluje bliskość magnesów przyciagających koło zamachowe). Układ jest tak prosty, że składa się tylko z pulpitu (wyswietlacza) i modułu silniczka, który właśnie robi dziwne dźwięki podczas zmiany regulacji . Końcowo silniczek jakby pracował ale nie mial wystarczającej siły by przemiścic ramie z magnesami. Gdzie mogę znalźć taki silniczek (jest na napięcie 9V)?

Dziękuje za wszelkie sugestie.

A może ktoś z okolic Ślęży (WROCŁAWIA) zająby się naprawą tego?
    Moj telefon: 531 143 890.

Pozdrawiam,
    Andrzej

[Kupię] Szukam silniczka xrf-370ca-22170
  • REKLAMA
  • #2 17384214
    olador
    Poziom 37  
    Ocena: 1442
    Załączniki:
    • [Kupię] Szukam silniczka xrf-370ca-22170 xrf.PNG (502.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • RF-370CA-22170.pdf (138.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 17384238
    Happyag
    Poziom 2  
    Dziękuję bardzo za podpowiedź, niemniej potrzebuję 9voltowego. Pozdrawiam serdecznie,
    Andrzej
  • REKLAMA
  • #5 17394705
    Happyag
    Poziom 2  
    Witam,

Wakacje i wyjazdy ...stąd moja późna odpowiedź. Mocowany jest tak jak np model przez Pana sugerowany: "Silnik elektryczny Motraxx X-Slot Tuning" - czyli dwoma śrubami dokręcana jest powierzchnia przy obrotowej-zewnętrznej osi do platformy (w której zanajdują się przekładnie zębowe). W składa całego napędu w orbitreku wchodzi tylko ten silniczek i malutkie urządzenie elektroniczne które znajduje się tuż obok silniczka w tym plastikowym czarnym pudeleczku na platformie. Urządzenie stanowi część osi, która wychodzi po drugiej stronie platformy do której jest przytwierdzne. Wszystko jest widoczne na zdjęciu. Może to jest popsute choć wątpie, bo wyraźnie silniczek buczy. Czy to coś Panu pomoże?

Chętnię od Pana zakupiee silniczek niemniej musi być na 9 volt bo taki prąd jest podawana na z zasilacza. Najważniejsze by był pewnie najsilniejszy, żeby znów się nie spalił - mam rację?[Kupię] Szukam silniczka xrf-370ca-22170

Czekam na odpowiedź i pozdrawiam serdecznie,
    Andrzej[Kupię] Szukam silniczka xrf-370ca-22170[Kupię] Szukam silniczka xrf-370ca-22170[Kupię] Szukam silniczka xrf-370ca-22170
REKLAMA