logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 21MX17e - brak reakcji na pilota, niebieski ekran, tylko AV działa

mario1987r. 27 Sie 2005 11:06 1821 11
REKLAMA
  • #1 1768409
    mario1987r.
    Poziom 10  
    Szukam pomocy do Thomson 21MX17e otóż mam problem z pamięcią chyba bo nie moge przełaczać pilotem kanałów wcale na to nieraguje tylko jest niebieski obraz i tylko mozna przełaczać AV a tak to nic bardzo bym prosził o szybką pomoc będe wdzięczny
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1773424
    mario1987r.
    Poziom 10  
    Jak wspomniałem jest niebieski obraz sygnał czyli głos jest tylko na euro, pilot tylko reaguje na przełaczanie av a tak nic więcej. Żeby mi go naprawić jest potrzebna mi pamięć Sat, orginalna którym będzie programym jakim wgram do pamięci. A o to ten telewizor
    Thomson 21MX17e chassis Tx 807 A sat do pamięci to 22w04.
    Czekam na odpowiedz dzięki i pozdro.
  • REKLAMA
  • #5 1773558
    mario1987r.
    Poziom 10  
    To nie pilot tylko pamieć potrzebuje pilnie a gdzie mam wklepać w wyszukiwarcze pozdro
  • Pomocny post
    #6 1775462
    tom32
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Nie wymieniaj żadnej pamięci (a jeśli już się upierasz to wsaw cztysą bo ruszy) tylko włącz mu automatyczne strojenie i pozwól mu skończyć-i po naprawie.Temat jest taki jak napisałem w sytuacji gdy wciskając klawisze numeryczne na pilocie programy np. 1,5,9 są a przy przełączaniu "pr+" przełącza się na AV z jakiegokolwiek programu
  • #7 1776541
    mario1987r.
    Poziom 10  
    No to jak tak mówisz tom32 to podaj mi orginalną pamieć do sat pamięci tego o własnie tv thomson będe ci wdzięczny za to pozdro i narazie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 1776608
    Nikol
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Pójdzie Ci na pamięci niezaprogramowanej.Jak nie masz zaprogramowanych kanałow to tak przelącza.szukaj dlaczego nie dziąła tor sygnalowy.
  • #9 1776957
    mario1987r.
    Poziom 10  
    No tak racja ale wszystkiego próbowałem krótko mówiąc jest uszkodzony program zaprogromowany w pamieci sat tv poszukuje orginalnego do tego typu tv bardzo bym prosził o pomoc wasz:) pozdro
  • #10 1779947
    mario1987r.
    Poziom 10  
    Witam
    Jeszcze raz spokojnie na początku migała dioda nie chciał ruszyć.
    Wstawiłem pamięć czystą ruszył z niebieskim ekranem, brak menu, reakcji pilota. Tylko klawiatura działa pr+ i pr- to przełacza na AV i na VHS.
    Sciągnąłem wsat pamięci z internetu i nic ciągle to samo.
    Ale zauważyłem że kasuje się program który wpisałem do pamięci i zapisuje się zbdurami. Czy coś nie jest z procesorem??
    Pozdrawiam
    Mario
  • Pomocny post
    #11 1782507
    tom32
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    no to wszystko jasne,sprawdz SDA i SCL,na bank tu siedzi problem
  • #12 1783101
    mario1987r.
    Poziom 10  
    dzięki za odpowiedz tom32 sprawdze i dam znać na forum no to pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telewizora Thomson 21MX17e z podzespołem chassis Tx 807 A, który wyświetla niebieski ekran bez sygnału wideo, a pilot reaguje jedynie na przełączanie na AV. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie pamięci satelitarnej (22w04) lub błędne zaprogramowanie pamięci, co skutkuje brakiem reakcji pilota na zmianę kanałów i kasowaniem zapisanych programów. Wskazano, że telewizor może działać na nieprogramowanej pamięci, ale bez zaprogramowanych kanałów przełącza na AV. Zalecane jest uruchomienie automatycznego strojenia, aby telewizor samodzielnie zaprogramował kanały. Podejrzewa się również uszkodzenie toru sygnałowego lub problem z magistralą I2C (linie SDA i SCL) odpowiedzialną za komunikację z pamięcią. Wymiana pamięci nie jest konieczna, a problem może leżeć w procesorze lub połączeniach z pamięcią. Użytkownik poszukuje oryginalnego pliku pamięci satelitarnej do tego modelu telewizora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA