logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesłać sygnał FM bezprzewodowo przez grube ściany?

voytasek 27 Sie 2005 12:55 2223 2
REKLAMA
  • #1 1768643
    voytasek
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam. Szukałem lecz nieznalazłem tego co mnie interesuje. Mam prablem, przeprowadziłem sie do pokoju który jest na parterze, sciany ma chyba metrowej grubosci, no i kicha bo radio nie zbiera:( Powiecie... podłącz sobie antene FM i pociąg kabel... No tak , ale usytuowanie pokoju, brak instalacji antenowej i inne problemy konstrukcujne oraz estetyczne uniemozliwiają mi pociągnięcie kabla na dach. Czy jest takie ustrojstwo, które bedzie sie składało z nadajnika i odbiornika radiowego pracującego pomiędzy strychem a pokojem (2 piętra pomiędzy). Wiadomo do nadajnika stgnał z anteny UKF a do odbiornika wejscie antenowe z radia. Help....
  • REKLAMA
  • #2 1768972
    thereminator
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 650
    W EdW było kiedyś opisane coś takiego - nadajnik FM podłączany do gniazda abonenckiego kablówki (a odbiór na zwykłym odbiorniku UKF). Był to przedruk z Elektora. Niestety nie pamiętam w którym numerze.
  • #3 1770958
    Żytni
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Się tak prosto nie da. Te Twoje urządzenie nadając na częstotliwościach odbieranych przez siebie - siebie samego odbierał będzie chętniej (silniejszy sygnał) niż stacje radiowe których sygnał miałby wzmacniać. Wyjściem byłby przemiennik, a to już chyba przerost formy nad treścią.
REKLAMA