Witam. Od ponad pięciu lat użytkuje telewizor jak temacie. Od samego początku mam z nim drobny problem. A mianowicie raz jakieś dwa, trzy tygodnie, czasami nieco dłużej wyłączony dzień lub kilka dni wcześniej telewizor "zawiesza się" i nie można go ponownie włączyć zarówno z pilota jak i z przycisków z tyłu obudowy. Nie reaguje, nie zapala się dioda z przodu. Pomaga tylko reset zasilaniem poprzez wyciągnięcie na chwilę wtyczki sieciowej. Sprawdziłem, że nie ma to związku z żadnymi automatycznymi aktualizacjami ani tym w jakim trybie działał telewizor przed wyłączeniem. Telewizor może być nawet cały czas odłączony od dostępu do internetu a i tak to się zdarza. Raczej nie ma to też związku z zasilaczem, bo np. napięcie +5V na porcie USB jest przez cały czas, nawet jak TV się zawiesi.
Poza tym wszystko ok, jak już TV działa to obraz jak najbardziej w porządku, wszystkie funkcje smart działają płynnie, nic się nie zawiesza.
Jakoś nie chciało mi się z tym walczyć na etapie gwarancji bo uznałem, że usterka nie jest aż tak problematyczna, ale teraz stwierdziłem, że może jednak coś z tym zrobić.
Może ktoś spotkał się z taką usterka w tym lub podobnym modelu? Czy główny mikrokontroler po prostu od czasu do czasu "idzie na manowce", potrzebny jest mu reset i nic z tym już nie poradzę? Dlaczego nie załatwia tego jakiś watchdog? Czy może to jednak jakiś bug w oprogramowaniu?
Poza tym wszystko ok, jak już TV działa to obraz jak najbardziej w porządku, wszystkie funkcje smart działają płynnie, nic się nie zawiesza.
Jakoś nie chciało mi się z tym walczyć na etapie gwarancji bo uznałem, że usterka nie jest aż tak problematyczna, ale teraz stwierdziłem, że może jednak coś z tym zrobić.
Może ktoś spotkał się z taką usterka w tym lub podobnym modelu? Czy główny mikrokontroler po prostu od czasu do czasu "idzie na manowce", potrzebny jest mu reset i nic z tym już nie poradzę? Dlaczego nie załatwia tego jakiś watchdog? Czy może to jednak jakiś bug w oprogramowaniu?