Witam, mam problem ze swoim komputerem stacjonarnym. Otóż zakupiłem nowy procesor, płytę główną, i pamięć ram. [Ryzen 5 2600, Msi X370 Krait Gaming, Patriot Viper 2x4GB ddr4 takt.3000]. Po złożeniu komputera i próbie włączenia go nie ma żadnej reakcji, komputer "stoi". Dodam że mam zasilacz Silentium Pc Vero L2 600W ;całkiem świeży, dysk twardy hdd, kartę graficzną Gigabyte GeForce 1050 ti 4GB. Nie wiem z czym może być problem również dodam że zasilacz sprawdzałem i działa. Również próbowałem odpalić wszystko stykając piny od powera na płycie i również nic, także to nie wina włącznika. Próbowałem odpalić na jednej kostce ramu i bez niego i reakcja komputera ta sama czyli nic. Płyta prawdopodobnie działa ; gdybym odpiął ją i podłączył do zasilacza włączyła by się przynajmniej ledy. To jest mój drugi "zamawiany ten sam sprzęt" tydzień temu oddałem procesor oraz tą płytkę główną i zrobiłem na nowo zamówienie w innych sklepach. Wtedy poprzednio problem był ten sam i sprawdzałem płytę główną i odpalała się na samym zasilaczu. A po włożeniu do komputera i nałożeniu na nią podzespołów nie odpalała. Piny procesora są nieuszkodzone, paczka przyszła jak jedna tak i druga bardzo dobrze zapakowana i zabezpieczona. Proszę o jakieś rady.
To pierwszy mój temat na forum i myślę że umieściłem go w dobrym dziale.
To pierwszy mój temat na forum i myślę że umieściłem go w dobrym dziale.