logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Radeon r7 370 (Radeon Settings and Driver do not match)

Tytan50 22 Wrz 2018 17:04 1782 3
REKLAMA
  • #1 17454409
    Tytan50
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Od ponad 2 tygodni walczyłem ze sterownikami do mojej r7 od XFX. Odinstalowywałem stary sterownik , czyściłem kompa DDU, po czym instalowałem nowy z tym samym skutkiem. W pewnym momencie pomyślałem ,że to kwestia Windy i znowu coś nie działa. Wywaliłem więc wszystko z dysku i zainstalowałem system Windows 10 na czysto. Po czym zainstalowałem sterownik Radeon i nadal wywala okienko które wysyłam w załączniku. Proszę o pomoc bo już skończyły mi się pomysły.

Dodam jeszcze ,że granie w gry jak najbardziej działa i sterownik pracuje , ale w BF1 nie startuje bo wykrywa wersję sterownika jako 0.0.0.0 . Dość dziwny przypadek
    Załączniki:
    • Radeon r7 370 (Radeon Settings and Driver do not match) Radeon.png (4.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17456019
    Techniknr9
    Poziom 2  
    Siema

Zacznijmy od podstaw, pobrałeś aktualny ster ze strony AMD?

Chipset zainstalowany od płyty ?

Bios po aktualizacji ?

Dodatki typu net framework, visual studio, visual c++?

Jak widoczna jest karta w menadżerze urządzeń ?

Czy aplikacja Amd catalyst rozpoznaje kartę ?

Spróbuj uruchomić grę poprzez prawy przycisk z administratorem.

Sprawdź w Amd catalyst ustawienia dla gry.

I tyle, nie mam więcej pomysłów.
  • REKLAMA
  • #3 17459256
    Tytan50
    Poziom 7  
    Dla wszystkich którzy mają podobny problem , okazało się ,że musiałem wyłączyć zintegrowaną kartę w biosie dokładniej opcja ( VGA on board), po tym BF1 zaczął wykrywać sterownik . a jeśli chodzi o najnowszą wersję sterownika radeon 18.x.x to rozwiązanie podaję jako załącznik (screen z reddita). Sprawdziłem już wszystko działa , chociaż zabrało mi to ponad tydzień.
    Załączniki:
    • Radeon r7 370 (Radeon Settings and Driver do not match) REDIT.jpg (109.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 17459277
    Tytan50
    Poziom 7  
    Wyłączamy zintegrowaną kartę graficzną w BIOS ( VGA ON board) , a jeśli mamy sterownik 18.x.x załącznik z redita :
    Załączniki:
    • Radeon r7 370 (Radeon Settings and Driver do not match) REDIT.jpg (109.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA