logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do sieci w konfiguracji Huawei - TP-link W8970 via światłowód

cvmk 25 Paź 2018 19:20 537 5
REKLAMA
  • #1 17517793
    cvmk
    Poziom 2  
    Witam . Mój problem jest następujący. Usługodawca założył mi światłowód z własnym punktem - ruter Huawei. Ten ruter jest połączony z moim ruterem TP-link W8970. Problem w tym ze jak działa internet-nie dział mi sieć i nie mogę się dostać na ruter. Jak odłączę modem Huawei zaczyna działać sieć - co mam zrobić - nie mam kompletnie pojęcia gdzie leży problem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17518094
    cvmk
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź.Połączone są portami LAN - jak są połączone to mój ruter jakby zostaje podporządkowany ruterowi usługodawcy i nic nie mogę zrobić. - a nie znam się gdzie co poustawiać. - popatrzę na linki, które przesłałeś może coś zrozumiem ;) Główny problem jest w tym, że internet działa a ja nie mogę wejść do mojego rutera i nie działa sieć- komputery w sieci się nie widzą i nie działają drukarki.
  • REKLAMA
  • #4 17518129
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Więc musisz wyłączyć na W8970 serwer DHCP i ustawić jakiś adres IP z podsieci głównego routera od i wszystko. No oczywiście skonfigurować sieć bezprzewodowa ale sądzę że to masz już ustawione.
  • REKLAMA
  • #5 17518141
    cvmk
    Poziom 2  
    Jak mam poznać adres IP z podsieci głównego routera ? Jak rozumiem mam wejść na ruter usługodawcy i tam będzie ?
    ps: usługodawca nie udostępnił mi hasła do swojego rutera
  • #6 17525029
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Brama internetowa to adres IP routera.
REKLAMA