logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beninca Heady nie akceptuje pilota stałokodowego TO.GO4WP po pierwszym użyciu

baczan 29 Paź 2018 18:30 2340 6
REKLAMA
  • #1 17526332
    baczan
    Poziom 11  
    Witam
    Jak w temacie . Posiadam kilka różnych napędów Beninca. Mam problem z jednym z nich. Dotychczas posiadałem piloty kod zmienny i wszytko było ok. Nie rozpoznając tematu kupiłem dodatkowe z kodem stałym. Wszytko w porządku przestawiłem centralki w ten tryb pracy, ale mam problem z centralką HEADY. Pilot się wprogramowuje , ale poźniej działa tylko raz. tzn mamy bramę zamkniętą naciskamy otwarcie i brama się otwiera (obsługa otwarcie zamkniecie na jednym przycisku). Natomiast zamknąć się jej już nie da. Interwencja pilotem zmienno kodowym czyli uruchomienie dowolnej sekwencji z niego i pozniej możemy znów jednorazowo użyć pilota stałokodowego do otwarcia lub zamkniecia (drugiej komendy już nie wykonamy). Na innych centralkach beninca pilot zachowuje się normalnie jak piloty zmienno kodowe. Czy ma może ktoś pomysł w czym rzecz ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17527336
    Mstasik
    Poziom 20  
    Ocena: 74
    Mam bardzo podobny problem u klienta z centralą HEAD v1.05. Piloty tylko zmiennokodowe. W moim przypadku reset pamięci nie przyniósł rezultatu. Czy ty resetowałeś pamięć całkowicie i programowałeś piloty ponownie ? Czy piloty zmiennokodowe działają cały czas a problem występuje jedynie przy pilocie stałokodowym ? Czy po zmianie ustawień na akceptowanie obu typów pilota wyłączyłeś zasilanie centrali ?
  • REKLAMA
  • #3 17527339
    baczan
    Poziom 11  
    Piloty zmienno kodowe działają cały czas poprawnie, w innych centralkach wszytko zachowuje się poprawnie. Resetowałem pamięć pilotów i wszystkie programowałem od nowa dwukrotnie. Musiałem przełączyć w tryb obsługi stałokodowych, nie wyłączałem zasilania po tym bo po prostu zaczał być obsługiwany pilot stały. Efekt ten zauważyłem po czasie. Dziwne jest to iż użycie pilota zmiennego "odblokowuje" możliwość skorzystania z pilota stałokodowego.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17527470
    Mstasik
    Poziom 20  
    Ocena: 74
    Po zmianie ustawień w tym automacie beninca (jeśli to robiłeś) powinieneś wyłączyć i ponownie włączyć zasilanie, potem programować piloty.
  • #5 17528862
    baczan
    Poziom 11  
    Sam restart jak na razie nie pomógł. W piątek spróbuję przeprogramować jeszcze raz piloty.
  • REKLAMA
  • #6 17610290
    baczan
    Poziom 11  
    Resetowałem piloty i też nic. Ale zauważyłem pewną dziwną przypadłość iż w zależności który guzik jest zaprogramowany (4 kompletnie) tak brama się inaczej zachowuje. Wiec udało mi sie odnaleźć taką kombinację klawiszy dla bram iż wszystkie działają. Użycie nieprawidłowego powdowało rzeczy jak: otwieranie dwóch bram, brak możliwości zamknięcia itd.
  • #7 17610295
    baczan
    Poziom 11  
    Resetowałem piloty i też nic. Ale zauważyłem pewną dziwną przypadłość iż w zależności który guzik jest zaprogramowany (4 kompletnie) tak brama się inaczej zachowuje. Wiec udało mi sie odnaleźć taką kombinację klawiszy dla bram iż wszystkie działają. Użycie nieprawidłowego powdowało rzeczy jak: otwieranie dwóch bram, brak możliwości zamknięcia itd.

Dodano po 44 [sekundy]:

Przeprogramowana kolejności guzików w stosunku co do bram.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z centralą Beninca HEADY, która nie akceptuje pilota stałokodowego TO.GO4WP po pierwszym użyciu. Pilot działa poprawnie tylko raz, a następnie wymaga interwencji pilota zmiennokodowego, aby ponownie umożliwić użycie pilota stałokodowego. Użytkownik próbował resetować pamięć centrali oraz pilotów, a także przełączać tryby pracy, jednak problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują, że po zmianie ustawień centrali należy wyłączyć zasilanie, co może być kluczowe dla prawidłowego działania. Dodatkowo, zauważono, że różne kombinacje przycisków na pilocie wpływają na zachowanie bramy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA