logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chińskie radio 2din 7020G - Blue Screen i napis REVERSING, nie reaguje

dariogliwice 01 Lis 2018 06:08 3975 9
REKLAMA
  • #1 17531387
    dariogliwice
    Poziom 2  
    Kupiłem Chiński kombajn 2din 7020G
    radio zadziałało wszystko było ok ale po jakiejś chwili wyskoczył blue screen i nie reaguje na nic
    na drugi dzień kiedy sprawdzałem czy może mu przeszło po chwili wrócił do żywych ale kiedy odpaliłem silnik znowu blue screen
    Macie jakieś pomysły ????
    może ktoś ma jakis soft do tego urządzenia Chińskie radio 2din 7020G - Blue Screen i napis REVERSING, nie reaguje ???
    Przed chwilka znowu go podłączyłem i działał i nagle obraz błękityny i w lewym górnym rogu napis REVERSING i nie reaguje na zaden przycisk w środku miga czerwona dioda
  • REKLAMA
  • #2 17534537
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 795
    Masz kamerę codania ?
    Wychodzi na to ze wchodzi w tryb kamery
  • #3 17534889
    dariogliwice
    Poziom 2  
    Wiem ze to tak wygląda ale nic nie jest podpięte
    próbowałem w innym aucie i wszystko było ok około20 min a potem ten sam objaw Blue Screen i napis reversing
  • REKLAMA
  • #4 17535051
    actin
    Poziom 34  
    Okej. Możesz spróbować wgrać system. Na yt są poradniki z linkami
  • #5 17535240
    dariogliwice
    Poziom 2  
    Oczywiście lecz wszystkie linki do softu nie działają więc poszukuje softu i może to pomoże
  • REKLAMA
  • #6 17645525
    mulat
    Poziom 17  
    Zle podlaczone radio. A nie zadne softy.
  • #7 17645926
    actin
    Poziom 34  
    Jakie podłączenie?
    Skoro kolega pisze ze działa i nagle problem.
    Temat znany w takich radach.
  • REKLAMA
  • #8 17646003
    mulat
    Poziom 17  
    Tu sie podlacza zolty z czerwonym do +12v czarny do -12v i nie bedzie zadnego problemu. Jezeli wyskakuje reversing to znaczy ze dostaję napiecie na kabel od kamery. Miałem to samo przerabialem i wiem o czym mowie. Tak radio pierw moze działać chwile.
  • #9 17646771
    actin
    Poziom 34  
    Ale ty czyatsz?
    Czasem działa chwilę czasem 20 minut.
    Więc jak to się ma dziać że nagle po 20 min pojawia się zasilanie na reversie?
  • #10 17647035
    mulat
    Poziom 17  
    Ale jak dziala podczas jazdy ,na postoju , na zaplonie-bez.? To ma bardzo duże znaczenie w tym przypadku.Znam przypadki że był taki problem tj sam niebieski ekran bo masa się poluzowała w aucie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z chińskim radiem 2DIN 7020G, które po pewnym czasie wyświetla niebieski ekran i komunikat "REVERSING", nie reagując na przyciski. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z nieprawidłowym podłączeniem radia, zwłaszcza z kablem od kamery, który może powodować przełączanie w tryb kamery. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym podłączenia radia w innym samochodzie, gdzie problem również wystąpił. Wskazano również na możliwość wgrania nowego oprogramowania, jednak dostępne linki do softu są nieaktywne. Dodatkowo, niektórzy uczestnicy podkreślają, że luźne połączenia masy w samochodzie mogą być przyczyną problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA