logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WiFi, Dell P57F, Windows 10 - Komunikat: brak internetu, zabezpieczone

Malamimimi 17 Lis 2018 16:58 4467 3
REKLAMA
  • #1 17565896
    Malamimimi
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry.
    Problem z internetem wygląda następująco: przy próbie połączenia laptop przez chwilę się zastanawia, następnie wyskakuje komunikat o braku internetu przy tym routerze. Pragnę dodać, że piszę z telefonu, który podłączony jest do tej samej sieci i na telefonie problem nie występuje.
    Przeglądałam inne tematy, przywróciłam poprzednie sterowniki jednak problem nie ustąpił.
    Ma ktoś pomysł jak można sobie z tym poradzić?
    W menadżerze urządzeń po rozwinięciu kart sieciowych nie ma żadnych żółtych wykrzykników, wolałam dodać bo było o to pytanie w innym temacie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17565944
    siasku
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witaj,

wejdź w właściwości tej karty wifi i powyłączaj opcje tak jak na screenie.
    Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy pomogło.
  • REKLAMA
  • #3 17565971
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 137
    Rouyer był włączany ponownie? Wyłączyć w routerze zabezpieczenia. Udostępnić z telefonu internet i połączyć się laptopem do telefonu, spróbowac połączyc sie z jakąkolwiek wykrywaną siecią aby wyskoczyła prośba o hasło.
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • #4 17565994
    Malamimimi
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    siasku napisał:
    Witaj,

wejdź w właściwości tej karty wifi i powyłączaj opcje tak jak na screenie.
    Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy pomogło.

Te instrukcje rozwiązały mój problem, dziękuję Ci bardzo, właśnie piszę z laptopa ;)
    Czy to wystarczy, czy trzeba zrobić coś jeszcze?

ul1002 napisał:
    Rouyer był włączany ponownie? Wyłączyć w routerze zabezpieczenia. Udostępnić z telefonu internet i połączyć się laptopem do telefonu, spróbowac połączyc sie z jakąkolwiek wykrywaną siecią aby wyskoczyła prośba o hasło.

Wszystko, poza wyłączeniem zabezpieczeń w routerze było zrobione, internet dalej nie chciał działać.
REKLAMA