logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Białe tło pulpitu i ślady okien w Windows - jak to naprawić?

greg84 01 Wrz 2005 11:39 983 6
REKLAMA
  • #1 1783038
    greg84
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Czesc,mam taki problem. Gdy uruchomie system,zamiast tapet na pulpicie mam biale tło,a po lewej stronie ekranu są oczywiscie ikony a pod nimi napis pulpit.Klikac mozna tylko po lewej stronie ekranu,i jak przełączam okna to wciaz trzeb klikac odwiez bo zostaja slady po oknach.Wiem ze ciagle w autostarcie uruchamiają mi sie pliczki folder.htt i desktop.ini,usunalem wpisy z rejestru z tymi nazwami i odznaczylem autostart pod trybem awaryjnym ale nic do nie pomaga,moze ktos mial taki problem lub wiec jak sobie z tym poradzic?
  • REKLAMA
  • #2 1783123
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 74
    Moze masz wlaczony ActiveDesktop? Sprobuj wylaczyc.
  • REKLAMA
  • #3 1783416
    holuan
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    jaki system, wiecej info!
  • #4 1785274
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Wklej na forum log z hijackthis.
  • REKLAMA
  • #5 1785301
    shaft
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Może spróbuj przeinstalować sterowniki od karty lub też powyłączaj wszystkie zbedne procesy i wtedy zobacz.
  • REKLAMA
  • #7 1786762
    greg84
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    racja,to byl wirus rotlf.A,punkty dla Ciebie:)

Moderowany przez jankolo:

Temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z białym tłem pulpitu w systemie Windows oraz śladami po oknach, które utrudniają interakcję z interfejsem – kliknięcia działają tylko po lewej stronie ekranu, gdzie widoczne są ikony i napis "pulpit". Próby usunięcia plików folder.htt i desktop.ini z autostartu oraz rejestru nie przyniosły efektu. W odpowiedziach zasugerowano wyłączenie Active Desktop, przeinstalowanie sterowników karty graficznej oraz skanowanie systemu antywirusem. Ostatecznie potwierdzono, że problem powodował wirus tworzący pliki folder.htt i desktop.ini w każdym folderze. Zalecane jest przeskanowanie komputera narzędziem antywirusowym, np. skanerem MKS. Po zastosowaniu tej metody problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA