logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wybór kamery IP WiFi do warsztatu stolarskiego - pyłoszczelność, nocny monitoring

kuba9691 05 Gru 2018 11:01 861 4
  • #1 17606179
    kuba9691
    Poziom 2  
    Witam!
    Jako że zbliżają się święta postanowiłem zakupić kamerę ip tacie na prezent.
    Problem polega na tym że nie do końca orientuję się co do sprzętów dostepnych na rynku.

Budżet: 200zł

Kamera będzie zamontowana w warsztacie stolarskim. Czyli priorytetową kwestią jest pyłoszczelność.

Kamera musi posiadać komunikację poprzez wifi, ponieważ nie mam możliwości przeciągnięcia skrętki do miejsca docelowego montażu.

Jeśli chodzi o oświetlenie to głównie chodzi o monitoring w nocy gdy nie ma tam żadnego źródła światła.

Chcaiłbym aby kamerka nie wymagała żadnego zewnętrznego sprzętu (np. Rejestratora) aby zapisywać nagranie z kilku dni. I właśnie tu mam największy dylemat czy szukać kamer z pamięcią wbudowaną lub slotem na kartę SD. Czy decydować sie na rozwiązania w postaci zapisu w chmurze. I czy producenci kamer dostarczają taką usługę za darmo, czy jednak wiąże się to z dodatkowymi kosztami?

Miłym dodatkiem byłby czujnik ruchu oraz możliwość wysyłania powiadomień na urządzenia mobilne.

Przeglądając oferty wybrałem kamerkę firmy overmax camspot 3.3. Będzie to dobry wybór, czy w tej cenie znajdę coś lepszego?
  • Pomocny post
    #2 17606249
    peesek
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Witam,
    jeśli chodzi o taki budżet to raczej nie ma wielkiego wyboru. Po co ta kamera jest obrotowa? To są kamery do zastosowań typu niania i z pyłoszczelnością nie mają nic wspólnego.

Moje typy:
    1) Najlepiej dołożyć Dahua IPC-HFW1120SP-W - tę przynajmniej w przyszłości można podłączyć do rejestratora
    2) Jak już Camspot to https://ov.overmax.eu/produkt/camspot-4-5/
  • #3 17606391
    kuba9691
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź!
    Oj coś pomieszałem w nazwie kamerki bo to nie ta którą oglądałem.
    Jestem bardziej przychylny do overmaxa bo nie chciałbym jakoś znacząco przekraczać 200zł. Tylko nurtuje mnie zapis nagrań. W jaki sposób mogę je prechowywac w darmowy sposób?
  • Pomocny post
    #4 17606476
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2091
    Jak nie ma ciśnienia na kamerę to może jednak zamontować jakiś System Alarmowy GSM anty włamaniowy?

Co do kamery to już kolega ci zaproponował jedną z opcji ta 1).
    Trzeba się liczyć z tym że zapewne warsztat nie jest cały czas ogrzewany więc kamera musi pracować przy niskich temperaturach czyli tak jak by była na zewnątrz.
  • #5 17612412
    kuba9691
    Poziom 2  
    Dołożyłem do dahuy. Dziekuje za porady ^^
REKLAMA