logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scroll myszki nie działa na jednym komputerze, na innym działa poprawnie

Oktanek 02 Wrz 2005 11:06 1716 6
REKLAMA
  • #1 1785678
    Oktanek
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam od kilku dni nie działa mi scroll w myszce;(
    myslalem ze sie popsuł jednak po przełozeniu myszki do innego kompa wszystko działa scroll tez:(
    cos sie stało z windowsem czy może z myszka?
  • REKLAMA
  • #2 1785690
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Problem jest programowy.

Sprawdź ustawienia sterownika lub przeinstaluj sterowniki.
  • REKLAMA
  • #3 1785713
    Oktanek
    Poziom 17  
    odinstalowałem sterowniki i windows zainstalował automatycznie ponownie steronik i nic;( nie działa dalej
  • REKLAMA
  • #4 1785725
    Lukasz
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Rozbierz myszkę i spradź czy jest brudna albo coś się nie stało z mechanizmem scroola . Np. w A4tech często ślizga się gumka od scroola .
  • #5 1786201
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Kolego Lukasz, czytaj posty DOKŁADNIE! Napisane było, że:
    Oktanek napisał:
    po przełozeniu myszki do innego kompa wszystko działa scroll tez
  • REKLAMA
  • #6 1786681
    Lukasz
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Wybacz ,widocznie byłem jakiś rozkojarzony ;-) . Oktanek wejdź w opcje myszy w panelu sterowania i sprawdź opcje dotyczące scroola - możliwe że coś jest wyłączone , albo ilość linii przewijania jest 0 ( taka możliwość istnieje w mojej myszy).
  • #7 1786868
    polls
    Poziom 17  
    zainstaluj sterownik dołączony do myszki przez producenta powinno pomóc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z niedziałającym scrollem myszy występuje tylko na jednym komputerze, podczas gdy na innym urządzenie działa poprawnie. Przyczyną jest najprawdopodobniej problem programowy związany z systemem Windows lub ustawieniami sterowników. Odinstalowanie i automatyczna reinstalacja sterowników nie rozwiązały problemu. Zaleca się sprawdzenie ustawień myszy w panelu sterowania, zwłaszcza opcji dotyczących przewijania, takich jak liczba linii przewijania, która nie powinna być ustawiona na zero. Można także rozebrać myszkę i zweryfikować stan mechanizmu scrolla, gdyż w niektórych modelach, np. A4tech, gumka od scrolla może się ślizgać lub zabrudzić. Instalacja dedykowanego sterownika dostarczonego przez producenta może pomóc w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA