logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 64bit - .NET Framework nie może się zaktualizować

pepecool 14 Gru 2018 14:25 4698 3
REKLAMA
  • #1 17626514
    pepecool
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam!
    Nie jestem specjalistą od IT, ale jakieś pojęcie o komputerach mam i już mnie krew zalewa, ponieważ nie mogę znaleźć rozwiązania na mój problem.

Mianowicie od miesiąca próbuje mi się zainstalować aktualizacja ściągnięta przez Windows Update i bez skutku :/

Chodzi o:
    1. 2018-12 comiesięczny pakiet zbiorczy aktualizacji jakości zabezpieczeń dla systemu Windows 7 w architekturze x64 (KB4471318)
    Rozmiar pobieranego pliku: 240,2 MB

2. 2018-12: pakiet zb. akt. zab. i jakości dla pr .NET Framework 3.5.1, 4.5.2, 4.6, 4.6.1, 4.6.2, 4.7, 4.7.1, 4.7.2 w sys. Windows 7 i Server 2008 R2 dla sys. opart. na proc. x64 (KB4471987)
    Rozmiar pobieranego pliku: 23,1 MB

Gdy próbuje zainstalować normalnie przez Windows Update:
    [wyłączam komputer]
    -Nie wyłączaj komputera ani nie odłączaj jego zasilania. Instalowanie aktualizacji: 1 z 2...
    -Nie wyłączaj komputera ani nie odłączaj jego zasilania. Instalowanie aktualizacji: 2 z 2..
    [restart]
    -Trwa uruchamianie systemu Windows
    -Przygotowywanie do konfigurowania systemu Windows. Nie wyłączaj komputera
    -Konfigurowanie aktualizacji systemu Windows. Ukończono 0%. Nie wyłączaj komputera
    -Niepowodzenie konfigurowania zmian. Nie wyłączaj komputera.
    -Trwa zamykanie...
    [restart]
    - komputer uruchamia się normalnie po czym Windows Update znowu informuje o znalezieniu nowych aktualizacji - i tak mogę w kółko

ROBIŁEM:
    1. panele sterowania - odinstaluj aktualizacje - odinstalowałem wszystkie .NET i zainstalowałem od nowa najnowszą wersję - nie pomogło
    2. ściągnąłem aplikacje ze strony Windowsa do naprawy WindowsUpdate - nie udaje się przeprowadzić, ponieważ wyskakuje komunikat: "Service regestration is missing or corrupt"
    3. próbowałem zainstalować aktualizacje za pomocą: WSUS offline, niestety bezskutecznie

Nie mam już pomysłów, będę wdzięczny za pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17626757
    viktor1950
    Poziom 30  
    Ocena: 375
    Śpróbuj zalecenia z tej strony Link
  • #4 17627905
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 195
    A sprawdzałeś jakie zdarzenia systemowe zapisują się po nieudanych instalacjach? Przy instalacji NET powinieneś mieć gdzieś na dysku log tej instalacji (może być w plikach txt lub podkatalogu log w windows\microsoft.net. Być może w nich zobaczysz co go boli.
REKLAMA