logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 690c - Rozmazujący się tusz po ładowaniu i czyszczeniu dyszy

MaweR 01 Kwi 2003 14:45 3411 4
REKLAMA
  • #1 164351
    MaweR
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Czesc! Posiadam drukarkę HP 690c. Mam problem z rozmazującym się czarnym tuszem. Ten tusz był ładowany. Niewiem czy dysza jest już wyeksploatowana nadmiernie, czy może coś innego. Po przetarciu dyszy patyczkiem do uszy nasączonym spirytusem pierwsza linijka tekstu została wydrukowana poprawnie, ale dalej sytuacja z rozmazującym tyszem sie powtarza. Ktoś mi powiedział że gombki które się znajdują w drukarce do czyszczenia dyszy niespełniają swojego zadania. Co może być faktyczną przyczyną rozmazywania tuszu? Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 164366
    elektor
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Jeżeli masz taka przyczyne to zacznij od ustawienia wysokości karetki,poniewaz niektóre atramenty wodne maga rozmazywać po naładowaniu.
  • REKLAMA
  • #3 164371
    Eagle
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    ta sam drukarka ten sam problem jak przegiełem z doładowaniem tuszu. wtłocz jeszcze powietrza do kartriga mi pomogło na chwilę , a po wydrukowaniu 50 stron jest spoko,

Wnisoek w kartridgu jest zadużo tuszu i poprostu zaczyna cieknąć po otwarciu dyszy
  • REKLAMA
  • #4 165874
    MaweR
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Dzięki za informacje spróbuje, może to poprawi działanie mojej drukarki!
  • #5 166312
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Popieram przedmówców :). Poza tym mogę doradzić sprawdzenie, czy sama karetka na dolnych krawędziach nie ma żadnych syfów, które mogłaby ciągać po świeżo napryskanym wydruku. Nawet najdrobniejsze włoski mogą doprowadzić czasem do szału...
REKLAMA