logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Toshiba Canvio Basics 500GB z Empiku to nowy produkt? Ślady otwarcia

ryfia 17 Gru 2018 19:13 507 2
  • #1 17633908
    ryfia
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam! Od razu mówię, że nie jestem za bardzo obeznany w temacie , więc gdyby ktoś zechciał mi doradzić w sprawie o której napiszę, to byłbym wdzięczny. Wczoraj odebrałem z internetowego sklepu Empik zamówiony dysk twardy Toshiba Canvio Basics 2.5, 500 GB. Zauważyłem, że pudełko nosiło ślady otwierania, a sam dysk był zapakowany w folię ochronną która była z jednej strony otwarta. Po podłączeniu dysku do dekodera CP wskazuje on 99% wolnego miejsca. To się pytam dlaczego nie 100%? Dlaczego folia była rozerwana co świadczyłoby, że dysk był wyjmowany? Może to towar używany, więc zastanawiam się nad zwrotem, bo coś mi tu nie pasuje, chociaż dysk pracuje. P.s. może w sklepie sprawdzają dysk czy jest sprawny przed wysłaniem? Dlatego folia ochronna była rozerwana? Przepraszam jeżeli to naiwne pytania, ale nie mogę się pozbyć wątpliwości co do tego, że to nowy dysk, a nie używany.
  • Pomocny post
    #3 17634037
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 471
    Program polecony przez przedmówcę pokazuje ile razy dysk był włączony, sam kupiłem ostatnio dysk recyrtyfikowany , który po podłączeniu do komputera i włączeniu programu CrystalDiskInfo miałem informację iż dysk był kilkukrotnie włączony.
REKLAMA