logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW1.9TD Passat kombi - jak zainstalować odcięcie zapłonu lub paliwa?

cezar40 02 Wrz 2005 22:34 2622 5
REKLAMA
  • #1 1787456
    cezar40
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    witanko
    Chciałbym sobie dodatkowo zabezpieczyć autko i mam dwa pomysły przerwanie zapłonu lub paliwa oczywiście tu mam na myśli przerwanie zasilania pompy paliwa mam urządzenie wykonawcze w postaci pilota na podczerwień i odbiornika z przekaźnikiem .Jak to zrobić proszę o pomoc.
    Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 1788135
    tqmeh
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    CZE!
    jaką masz pompe wtryskową?
    sterowaną elektrycznie czy linką.
    jesli linką to jest na niej zaworek ale odcięcie od niego napięcia to rozwiązanie z przedszkola wystarczy bowiem podac tam napięcie z akumulatora (+) który jest 50cm dalej i auto jedze. jesli zas sterowaną elektrycznie to juz lepiej ale trzeba tuz zerknąc w schemat wtedy do pompy wchodzi cała wiązka w koszulce podpięcie do niej w celu przerwania obwodu oczywiście w niewidocznum miejscu.
    Mozesz tez zastosować zawór na zasilaniu paliwa koszt około 50zł trzeba to zrobic porządnie w nie widocznym miejscu.
    oba zabezpieczenia nie nalezy wył. tym samym pilotem(włącznikiem)
    jakie jest dojscie do rozrusznika jesli utrudnione to mozna tez zrobic przerwe na przewodzie sterującym
    Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • #3 1788297
    JAFO
    Poziom 25  
    Ocena: 152
    Jeśli paliwo to tylko w zbiorniku. A jest możliwość.
  • REKLAMA
  • #4 1788445
    przemo.t
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    Odciecie zaplonu w dieslu? przeciez diesel nie ma zaplonu (iskry) paliwo zapala sie samoczynnie, no chyba ze chodzi o calkowite odciecie napiecia do stacyjki.
    Proponuje odciac doplyw pradu do pompy paliwa w baku, wystarczy w szereg z przewodami zasilajacymi pompe wstawic przekaznik lub zwykly wlacznik.
  • REKLAMA
  • #5 1788998
    radoswiac
    Poziom 11  
    Zwykły TD nie ma pompy w baku. Wystarczy dwa przekaźniki 40A wciąć się pod stacyjka w kable i odłączyć całe zasilanie "zapłon" wraz z zasilaniem pompy można też odłączyć rozrusznik a po rozłączeniu na miejsce + dać - . Nawet na krótko go nie zapalą.
  • #6 1789068
    cezar40
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    kolego Radoswiac mógł byś rozwinąc bardziej szczegółowo temacik który zaczołes Twój pomysł wydaje mi się ciekawy .
REKLAMA