logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG DM2780D - PZ - migające, poziome paski na całym ekranie

haosiem 21 Gru 2018 11:40 1161 3
REKLAMA
  • #1 17641706
    haosiem
    Poziom 2  
    Witam.
    Kupiłem używany monitor/tv pod konsolę.
    Działał poprawnie jakieś 15-20 min, po czym wystąpiły migające, gęste poziome paski jak na filmie.
    LG DM2780D - PZ. Stan bardzo dobry, żadnych widocznych uszkodzeń, nigdzie nim nie uderzyłem ani go nie zalałem.
    Da się coś z tym zrobić na pierwszy rzut oka?
    Dzięki
    LG DM2780D - PZ - migające, poziome paski na całym ekranie
    Załączniki:
    • VID_20181220_182137.mp4 (11.41 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17642011
    pomyslowy1
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Nie trzeba go uszkodzić mechanicznie żeby pojawiały się te paski, morze po prostu ma dosyć działania.
  • REKLAMA
  • #3 17642015
    haosiem
    Poziom 2  
    pomyslowy1 napisał:
    Nie trzeba go uszkodzić mechanicznie żeby pojawiały się te paski, morze po prostu ma dosyć

To doskonale wiem, ale wspomniałem, żeby uniknąć zbędnych komentarzy, że może mi się herbatka wylała.
    MoŻe i ma dosyć, ale może da się to ogarnąć...
  • #4 17642026
    pomyslowy1
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Nie jestem specjalistą od ekranów. Tylko najgorsze jest to, że morze być to przerwanie pojedynczego przewodu do którego łatwo się dostać rozkręcając obudowę, albo awaria w samym wyświetlaczu której nie da się już naprawić.

ps: Sprawdź czy zakurzyło od środka, ponieważ kórz naprawdę morze uszkadzać elektronikę.
REKLAMA