logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ZGEMMA H9S - jak dodać go do pilota Samsunga żeby obsługiwać jednym pilotem

przemekyzfr1 23 Gru 2018 20:21 23241 7
REKLAMA
  • #1 17647271
    przemekyzfr1
    Poziom 1  
    Witam - mam pytanie, kupiłem dekoder ZGEMMA H9S, czy wie ktoś jak zakodować pilot uniwersalny od tv Samsung?
    Przy dodawaniu urządzenia do pilota uniwersalnego Samsung nie ma na liście tego dekodera, :-(
    A bardzo chcę obsługiwać ten tuner pilotem telewizora, może ktoś znalazł jakieś rozwiązanie?
    ZGEMMA H9S - jak dodać go do pilota Samsunga żeby obsługiwać jednym pilotem ZGEMMA H9S - jak dodać go do pilota Samsunga żeby obsługiwać jednym pilotem
  • REKLAMA
  • #2 17758143
    zbyniob
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Dołączę się do tematu, też mam problem z podłączeniem pilota samsunga.
    Jak uda mi się jakoś to zrobić podrzuce rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #3 17955055
    marekbieszcz
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    przyłaczam się do tematu
  • #4 18107125
    Jumajeej1984
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    U mnie jest niestety to samo tyle ze z dekoderem ADB 2670WF....
  • REKLAMA
  • #5 18189181
    dark_monk
    Poziom 1  
    Ocena: 13
    hej, aby poprawnie skonfigurować zgemme z tv samsunga należy w opcji wyboru dostawcy dekodera w polu "wyszukaj" wpisać zgemma. Następnie zgemma zostanie odnaleziony i należy to zatwierdzić. W przypadku niektórych tv samsung od razu pilot zadziała, w innym przypadku (jak np. the frame) trzeba wykonać kilka prób aż się dojdzie do "ręcznego wpisania modelu" dekodera i tam wpisujemy zgemma H9S i pojawi się wybór - "nie ma tu mojego modelu" - po kliknięciu na to pojawia się wybór H9S i pilot działa. :)
  • #6 18541826
    hOMER8
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Mam podobny kłopot...

Mam tv samsung z pilotem. Nawet dwoma bo z poprzedniego tv tez dziala.
    Do tego posiadam amplituner av r720 jednak bez pilota.
    Wszystko ladnie pieknie chodzi gdy ogladam tv. Poprzez pilota tv i anynet steruje dzwiekiem amplitunera. Gra.

Jednak nie moge wlaczyc pilotem samego amplitunera bez wlaczania tv.

czy bylaby taka mozliwosc?
    myslalem o zaprogramowaniu starego pilota od tv (bn59-00634a) by dalo sie wlaczyc ampli i poglasniac. wiecej nie trzeba. Pilot ma przycisk set. Nie moge jednak znalesc kodow.
    ps. tv nie ma mozliwosci programowania pilotow z menu.

macie jakies propozycje?
  • REKLAMA
  • #7 19912583
    krobk
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    konfiguracja pilota przetestowałem działa
    youtu.be/VFTkfxrjUFA"

trzeba dodać jeszcze https:// z przodu
    Ja jeszcze nie mogłem podać całego linku
  • #8 20514581
    drewniany80
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Jakby ktoś potrzebował sparować S95BA65TY ze Zgemma H9twin to wypinamy HDMI właczamy zgemme, włączamy TV parowanie, wybieramy PC i podłączmy HDMI do działającego tunera. Wciskamy przycisk o który pyta TV i wszystko śmiga bezproblemowo.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum dyskutują o problemie z dodaniem dekodera ZGEMMA H9S do uniwersalnego pilota telewizora Samsung. Wiele osób zgłasza podobne trudności, jednak jeden z użytkowników podaje rozwiązanie: należy w opcji wyboru dostawcy dekodera wpisać "zgemma", co pozwala na odnalezienie modelu H9S. W przypadku niektórych telewizorów Samsung pilot działa od razu, w innych konieczne jest ręczne wpisanie modelu. Dodatkowo, pojawiają się pytania o programowanie pilotów do innych urządzeń, takich jak amplitunery.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA