logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IPhone 7 nie uruchamia się - tylko logo Apple po wymianie płyty

Karol IPhone 26 Gru 2018 03:04 1092 2
REKLAMA
  • #1 17651388
    Karol IPhone
    Poziom 2  
    Witajcie, jakiś czas temu wymieniłem ekran w iPhone 7 plus, byłem pewien że wszystko zrobiłem dobrze. Telefon jednak nie chciał się włączyć. Gdy chciałem go uruchomić wyglądało to tak: logo Apple, przyciemniony ekran, całkiem ciemny ekran, logo Apple i tak w kółko. Zrobiłem hard reset nic, dałem na serwis nie pomogli twierdząc, że uszkodziłem płytę. Byłem uparty że to nie możliwe ostatecznie wgrałem nowy soft (dalej nie pomogło) i wylogowałem telefon z icloud wtedy załapał i ma się dobrze. Teraz mam taki sam problem z IPhone 7, przełożyłem płytę główną ze zniszczonego telefonu do nowego który miał blokadę (kupiłem go na allegro). Jestem pewny że nic nie uszkodziłem ale niestety tylko logo Apple. Dziękuję za dorady!!
  • REKLAMA
  • #2 17658808
    servicepoint
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Próbowałeś odtworzyć i aktualizować w itunes w trybie DFU?
  • #3 17658820
    Karol IPhone
    Poziom 2  
    Tak ale nic nie dało. Już po temacie. Wszystkie taśmy po kolei odłączyłem i próbowałem włączyć. Okazało się że taśma z przednim aparatem jest wadliwa. Ogarnąłem temat. Dzięki!
REKLAMA