Z oryginalnego eepromu wsad wyglada tak.Pamięć nie powinna byc uszkodzona poniewaz wsad jest programowany na nowym układzie 24c32 gdyz myslałem ze fabryczny uległ zniszczeniu i spróbowałem na nowym.
Załączniki:
24c32 radio audio.BIN(4 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Sprawa wygląda tak chciałem rozkodować radio i po wyciągnięciu układu programator nie chciał odczytać zawartości z niego więc wgrałem wsad z innego radia na nowym układzie i od tego momentu wyskakuje error 02 potem próbowałem jeszcze odczytać wsad z tego oryginalnego układu i się udało wyciągnąłem z niego kod i wlutowalem a błąd dalej wyskakuje , czytałem gdzieś na forum że może nie zgadzać sie jakiś licznik w tym oryginalnym wsadzie i trzeba go poprawić
Witam. Spróbuj jeszcze włączyć radio bez pamięci i zobacz czy masz error2? Czy zostawiałeś radio na parę godzinek podłączone? Ja miałem kiedyś taką sytuację ERROR2 i pomogło pozostawienie na 2 godzinki radio pod zasilaniem. Oczywiście wszystkie połączenia masz miedzy procesorem a eeprom? Pozdrawiam.
Bez pamieci nie próbowałem właczyc wiec spróbuje o ile sie właczy a jesli chodzi podłaczone na zasilaniu na pare godzinek to tez zrobie taką próbe .Tak wszystkie piny łączą sie prawidłowo sprawdzałem miernikiem.
✨ Użytkownik poszukuje wsadu BIN do radia RCD300 1K0 035 186 L z układem 24c32, preferując wersję z kodem. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące producenta (Blaupunkt lub Grundig), co wpływa na typ pamięci. Użytkownik potwierdza, że radio to Grundig i układ jest 24c32. Po wgraniu wsadu radio przestało się włączać, co prowadzi do spekulacji o uszkodzeniu pamięci EEPROM lub błędach w oryginalnym wsadzie. Użytkownik próbował różnych metod, w tym odczytu oryginalnego wsadu, ale nadal występuje błąd 02. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie połączeń oraz pozostawienie radia pod zasilaniem na kilka godzin. Wygenerowane przez model językowy.