logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić menu w Meizu M6? Aplikacje tylko na pulpicie

adamson95 27 Gru 2018 08:40 1239 6
REKLAMA
  • #1 17653977
    adamson95
    Poziom 9  
    Ocena: 28
    Witam, mam taką sprawę, mam meizu m6 nie ma on menu tylko wszystkie aplikacje są na głównym ekranie irytuje mnie to. Zainstalowałem parę luncherow ale po zamknięciu aplikacji powraca jak dawniej. Czy ktoś pomoże?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17654089
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Telefony Huawei też nie posiadają aplikacji z listą skrótów do zainstalowanych programów, jeśli przeszkadzają ikony programów można schować je do folderu. Do szybkiego przeglądu zainstalowanych aplikacji używam programu App drawer.
  • REKLAMA
  • #3 17654211
    adamson95
    Poziom 9  
    Rozumiem miałem kiedyś też tak w htc ale zainstalowałem jakiegoś luncha z sklepu play i można było w ustawieniach ustawić menu, ale nie pamiętam co to było. Czyli tylko foldery rozumiem?i
  • REKLAMA
  • #4 17654235
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1293
    adamson95 napisał:
    zainstslowalem pare luncherow ale po zamknieciu aplikacji powraca jak dawniej. czy ktos pomoze?

Musisz ustawic inny launcher jako ten, ktory ma potem byc caly czas uzywany. System powinien zapytac o to samemu przy nacisnieciu home'a. Jesli nie pyta to poszukaj w ustawieniach samego launchera albo w ustawieanich aplikacji, opcja domyslne aplkikacje i "aplikacja glowna", "ekran glowny" itp.
  • REKLAMA
  • #5 17654312
    adamson95
    Poziom 9  
    Kiedy wybieram ustawienia domysle launchera by byl na stale nie zmienia...
  • Pomocny post
    #6 17654362
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1293
    W takim razie mozliwe, ze Meizu to zablokowalo. Wyprzedzili Huawei najwyrazniej.
  • #7 17654423
    adamson95
    Poziom 9  
    No to trudno pozostaje jedynie sie przyzwyczaic...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik Meizu M6 zgłasza problem z brakiem menu aplikacji, co skutkuje tym, że wszystkie aplikacje są wyświetlane na głównym ekranie. Pomimo prób zainstalowania różnych launcherów, po zamknięciu aplikacji system powraca do pierwotnego układu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z ograniczeń systemowych Meizu, podobnych do tych w telefonach Huawei. Rekomendacje obejmują ustawienie innego launchera jako domyślnego, jednak użytkownik napotyka trudności w trwałym wprowadzeniu tej zmiany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA