logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukiwane urządzenie wielofunkcyjne z ciss i dwustronnym adf

Cygi1 03 Sty 2019 02:20 1467 4
REKLAMA
  • #1 17671933
    Cygi1
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dzień dobry, szukam, szukam i nic znaleźć sam nie mogę ... Czy jest obecnie na rynku urządzenie jakiegokolwiek producenta, które jest zasilane z uzupełnianych butelkami zbiorniczków oraz podajnikiem dokumentów ADF, który zapewnia dwustronny automatyczny skan/kopiowanie (może być dwuprzebiegowe) ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 17672459
    780810
    Poziom 17  
    Ocena: 57
    Z podajnikiem skanera: Brother MFC-J3530DW, Brother MFC-J3530DW , HP OfficeJet Pro 6950 AiO, HP OfficeJet Pro 8710 , Epson WorkForce WF-3720DWF, HP OfficeJet Pro 6960 e-AiO,
    Bez podajnika: Canon PIXMA MG5750
    Powyższe posiadają duplex, nie posiadają CISS ale można bez problemu zamontować, filmy na Youtube.
    Tu z fabrycznym CISS: Epson EcoTank Printer L4160 Wifi,
    Starałem się znaleźć w akceptowalnej cenie, więcej tego. Google nie boli ;)
  • REKLAMA
  • #3 17676164
    Cygi1
    Poziom 9  
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety, nie zgodzę się, mnie tam google w tym przypadku zabolało, bo ... nic nie mogłem znaleźć ;) Te propozycje Kolegi też nie rozwiązują problemu. Chciałem kupić drukarkę, która FABRYCZNIE jest zaopatrzona w ciss, its czy jak tam nazywają te bezkartridżowe drukarki. Wiem, że można zamontować, ale ... ja mam dwie lewe ręce i nie bardzo chciałbym sam przy czymś takim dłubać. Na co dzień jestem szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem HP OfficeJet Pro 8720, która ma świetny dwuprzebiegowy skaner z adf-u, ale ... zabija ceną oryginalnych kartridży - prawie 5 stówek za komplet. Z zamiennikami zaś różnie trafiam - raz dobrze, a innym razem fatalnie, wścieku można dostać.

Co do propozycji kolegi - Epson EcoTank Printer L4160 Wifi - jeśli miałaby skaner dwustronny, to biorę. Ale ... w specyfikacji jakoś się tego nie mogę doszukać. Podobnie jest zresztą z podobno świetnym Brother MFC-T910DW. Butle są, duplex przy drukowaniu jest, adf jest, skaner jest, ale ... jednostronny.

Jeśli ktoś wie o istnieniu produktu z takim niezwykłym zestawieniem jak fabryczne butle i skaner dwustronny z adf - podbijam pytanie :)
  • REKLAMA
  • #4 17676886
    780810
    Poziom 17  
    Ocena: 57
    Osobiście bym doradzał odpuszczenie sobie automatycznego podwójnego skanu. W urządzeniach w niskich cenach automatyka przy bodajże 50 kartkach trwa około 3 razy dłużej niż skan ze zwykłym podajnikiem i ręcznym obróceniu stron. Pozostaje też większa komplikacja czyli potencjalnie awaryjność. Zabawa ze skanem podwójnym ma sens się gdy urządzenie robi to w jednym przebiegu ale to przeważnie w laserowych czyli nie ta półka cenowa. Co do CISS do HP OfficeJet Pro 8720 koszt to około 90zł + tusze a jeśli montaż sprawia problemy to myślę że za niewielkie pieniądze zamontują w pierwszym lepszym sklepie komputerowym lub serwisie.
  • #5 17676908
    Cygi1
    Poziom 9  
    Hmm, uwagi kolegi mają sens. Faktycznie, można zlecić komuś zainstalowanie tego ciss, ewentualnie pokusić się o kartridże wieczyste. Nie bardzo widzę w internetach takie coś do mojej drukarki (kartridż hp 953 lub hp 953xl), może kolega podpowiedzieć gdzie tego szukać ?? Jeśli nie, to będę męczyć wujka google ;) Dziękuję bardzo za pomoc !!!
REKLAMA