logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Whirlpool WFO3T121PX - ustawienie twardości wody i dozowania nabłyszcza

wilczek123 03 Sty 2019 12:25 13455 5
REKLAMA
  • #1 17672450
    wilczek123
    Poziom 1  
    Witam.
    Wirlpool WFO3T121PX
    Czy ma ktoś może taką zmywarkę lub wie jak ustawia się twardość wody i dozowanie płynu nabłyszczającego ?
    Próbuję ustawiać tak jak w instrukcji ale w żaden sposób nie mogę dotrzeć do tych ustawień. Z tej bezsilności powątpiewam czy ta zmywarka jest sprawna. Może ta instrukcja obsługi, która była dołączona jest nie z tego modelu albo jest źle napisana, może czegoś w niej brakuje?
    Póki co używam na tych standardowych ustawieniach.

Pomóżcie. Zastanawiam się czy ją reklamować.

Fragment instrukcji
    Zmywarka Whirlpool WFO3T121PX - ustawienie twardości wody i dozowania nabłyszcza
  • REKLAMA
  • #2 18080991
    incad
    Poziom 1  
    Ocena: 11
    Witam,

Mam ten sam problem nie mogę ustawić twardości wody mimo robienia wszystkiego zgodnie z instrukcją.

Domyślam się że już rozwiązał Pan ten problem i chętnie bym się dowiedział.
    Mam jeszcze taki problem, że zmywarka nie otwiera mi drzwi po zmywaniu tzn 2 razy otworzyła na 5 myć.
  • REKLAMA
  • #3 19446919
    Krzysztof Pawleta
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam,
    Odkopię temat, bo dokładnie taka sama procedura jest w Whirlpool'u ADP522...
    Po kilku próbach udało się! Po prostu w tej procedurze brakuje pkt "0":
    "otwórz drzwi zmywarki"
    po tym "myku" procedura ustawiania twardości przebiega bez problemów.
  • REKLAMA
  • #4 19859841
    Jasiek933
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam zakupiłem nowa zmywarkę Whirlpool WIO3O540PELG nie jestem w stanie ustawić twardości wody zmywarka ogóle nie reaguje a robię wszystko jak w instrukcji :

Włącz urządzenie, naciskając przycisk ON/OFF.
    - Wyłącz urządzenie za pomocą przycisku ON/OFF.
    - Przytrzymaj przycisk Start/Pauza przez 5 sekund, aż usłyszysz
    brzęczyk.
    - Włącz urządzenie, naciskając przycisk ON/OFF.
    - Numer obecnie ustawionego poziomu oraz kontrolka soli będą migać.
    - Naciśnij przycisk P, aby wybrać żądany poziom twardość

Próbowałem tak jak kolega wyżej pisze otworzyć drzwiczki zmywarki ale dalej zmywarka nie reaguje.
    Może ktoś już się uporał się z tym problemem proszę o ODP.
  • REKLAMA
  • #5 20097716
    szarmen
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Miałem ten sam problem po zamontowaniu zmywarki HSIO 3035 WFE i pierwszym uruchomieniu nie działało ustawienie twardości wody i płynu nabłyszczającego. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem taka poradę. Włączyć urządzenie następnie przytrzymać przycisk wł/wył przez 5 sek. urządzenie się wyłączy. Następnie odłączyć zasilanie z gniazdka na 30 minut. Po tych czynnościach wszystko zaczęło działać jak należy.
REKLAMA